Πολιτική

Τουρκία σε Ελλάδα: Να εκδοθούν τώρα οι 8 αξιωματικοί που συμμετείχαν στο πραξικόπημα

Την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που κατέφυγαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία ζητά εκ νέου η Άγκυρα.

Ανήμερα της επετείου της απόπειρας πραξικοπήματος που έγινε στις 15 Ιουλίου 2016, η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα με ανάρτησή της στο Facebook καλεί την ελληνική κυβέρνηση να εκδώσει στην Τουρκία τους 8 Τούρκους αξιωματικούς (και άλλους) όπως αναφέρει που κατέφυγαν στην χώρα μας.

Αναλυτικά αναφέρει στην ανάρτηση:

«Περιμένουμε 4 χρόνια τώρα για την έκδοση των 8 πρώην αξιωματικών του στρατού (και άλλων) που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου 2016. Πρέπει να αποδοθεί Δικαιοσύνη και να γίνει αυτό το συντομότερο δυνατό».

Οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί κατέφυγαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα το πρωί της 16η Ιουλίου του 2016, καταθέτοντας αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου, το οποίο και έλαβαν έπειτα από μία μακρά δικαστική διαδικασία.

Οι επιβαίνοντες του Black Hawk, οι οποίοι παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο στην προσπάθειά τους να διαφύγουν τις συλλήψεις που ακολούθησαν την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, επικαλέστηκαν μηχανική βλάβη για να τους επιτραπεί η προσγείωση στον Έβρο, προκειμένου στη συνέχεια να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2017 ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να μην προχωρήσει στην έκδοση των «8» απορρίπτοντας τα αιτήματα των τουρκικών Αρχών για έκδοση των στρατιωτικών και έκανε δεκτά τα αιτήματα των τελευταίων για αναίρεση των αποφάσεων του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών που είχαν ταχθεί υπέρ της έκδοσής τους στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα φέρνουν έκτακτα μέτρα
Νεκρή 16χρονη στα Τρίκαλα: Τα νέα στοιχεία και τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.
Chevron Right