Μέσω συνεργατών της, η Έφη Αχτσιόγλου επιτέθηκε για άλλη μια φορά κατά του Στέφανου Κασσελάκη, κατηγορώντας τον ότι υιοθετεί την κατάπτυστη προεκλογική ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Αναλυτικά, το σχόλιο συνεργατών Έφης Αχτσιόγλου:
«Ο κ. Κασσελάκης θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός. Για λόγους εσωκομματικής αντιπαράθεσης έχει φτάσει να επιτίθεται ακόμα και κατά της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα», σημειώνουν και προσθέτουν:
«Το μεσημέρι μας κάλεσε να κατεβάσουμε τους τόνους. Από το απόγευμα σήμερα επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υιοθετώντας την κατάπτυστη προεκλογική ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη». Και καταλήγουν:
«Χρειάζεται να επιδείξει, λίγες ώρες πριν τις κάλπες, ψυχραιμία και νηφαλιότητα και θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι όλοι εμείς είμαστε στον ίδιο πολιτικό χώρο».
Το «καρφί» Κασσελάκη σε Αχτσιόγλου: Δεν είμαι τέλειος σαν αυτούς που έκαναν τον νόμο Κατρούγκαλου
Νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης επανήλθε ένα νέο βίντεο, δύο ημέρες πριν τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο των αντιδράσεων για τη δήλωσή του περί τουρκικού «κρατιδίου» στην Κύπρο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, δημοσίευσε το συγκεκριμένο βίντεο, για να απαντήσει στην αρνητική κριτική που δέχτηκε για τις δηλώσεις που έκανε για τα κατεχόμενα στην Κύπρο, τονίζοντας ότι «δεν είναι τέλειος, όπως τα άτομα που εργάστηκαν για να δημιουργήσουν τον νόμο Κατρούγκαλου»
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του: «Απαντάω σε ό,τι χειρότερο γράφτηκε μετά το λεκτικό μου ατόπημα. Όλα εδώ. Μπροστά σας, αδιαμεσολάβητα.
«Δεν φταίει που δεν ξέρει καλά ελληνικά, είναι άσχετος»
Έχω πολλές φορές αρθρογραφήσει στον αμερικανικό Τύπο για τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια. Δυστυχώς στα αγγλικά η σχετική ορολογία είναι εντελώς διαφορετική. Δεν είμαι τέλειος, σαν εκείνους που έφτιαξαν τον νόμο Κατρούγκαλου.
«Πώς θα πάει να μας εκπροσωπήσει διεθνώς;»
Στα αγγλικά, είναι η απάντηση. Μέχρι να γίνουν τα ελληνικά μου όπως τα αγγλικά μου, στα αγγλικά. Λέτε να μην τα μιλάνε στο εξωτερικό;
«Να μας πει τι πρεσβεύει στην εξωτερική πολιτική»
Τις θέσεις μίας πατριωτικής σύγχρονης Αριστεράς, με την παρακαταθήκη που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας απέναντι σε κάθε απειλή. Διάλογος με τους γείτονες, μόνο για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, με συγκεκριμένες κόκκινες γραμμές:
– όχι αποστρατιωτικοποίηση των νησιών
– όχι συνεκμετάλλευση πριν οριοθετηθεί η ΑΟΖ
– όχι απεμπόληση του κυριαρχικού μας δικαιώματος για επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.
«Αποκάλυψε την ατζέντα του, δεν είναι πατριώτης»
Αποκάλυψα ότι… στα ελληνικά θέλω δουλειά. Εγώ πατάω στην πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου και του Αλέξη Τσίπρα στην εξωτερική πολιτική και στα εθνικά μας θέματα.
Δεν έχω στο πλευρό μου κανέναν βουλευτή, που να θεωρεί τη μουσουλμανική μειονότητα τουρκική. Δεν έχω στο πλευρό μου κανέναν βουλευτή που να πιστεύει ότι δεν υπήρξε γενοκτονία των Ποντίων. Τα ερωτήματα περί πατριωτισμού αλλού, όχι σ’ εμένα».
Δείτε το βίντεο που κοινοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης
https://www.facebook.com/100093770103899/videos/220689337683070/
Αχτσιόγλου: Δεν έκανε γλωσσικό ολίσθημα ο Κασσελάκης – Είναι ανέτοιμος
Εν τω μεταξύ, η Έφη Αχτσιόγλου σχολίασε εκ νέου τις χθεσινές δηλώσεις Στέφανου Κασσελάκη περί «κρατιδίου». Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το βράδυ της Παρασκευής 22/9, η κ. Αχτσιόγλου τον χαρακτήρισε τον «ανέτοιμο» και δήλωσε μεταξύ άλλων, πως ζητούμενο είναι να μιλά για τη δική της υποψηφιότητα και όχι να σχολιάζει μόνο την υποψηφιότητα του αντιπάλου της.
«Όσες φορές έχω ζητήσει διάλογο, δεν γίνεται διάλογος», ανέφερε χαρακτηριστικά η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Δεν έκανε γλωσσικό ολίσθημα ο Στέφανος Κασσελάκης, είναι ανέτοιμος, παρά το γεγονός ότι ανακάλεσε».
«Την Κυριακή ψηφίζουμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας. Πρόκειται για ένα κορυφαίο θεσμικό, πολιτειακό και πολιτικό λειτούργημα. Και πρέπει κανείς να αποφασίζει με βάση το πολιτικό σχέδιο και την ετοιμότητα του προσώπου να αναλάβει την ευθύνη για έναν τέτοιο ρόλο και μία τέτοια θέση», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου.
«Με το πολιτικό πρόγραμμα που εισηγούμαι, με την εμπειρία μου, με την κοινοβουλευτική μου παρουσία και με το οργανωτικό μοντέλο που κατέθεσα για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., μπορούμε να έχουμε νικηφόρα πορεία», σημείωσε αναφερόμενη στην υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ενώ για τον συνυποψήφιό της τόνισε: «Πώς θα νικήσει; Πώς θα αντιπαρατεθεί με τον κ. Μητσοτάκη αν δεν είναι στη Βουλή;».
«Πρέπει να θέσουμε εμείς τον πήχη στα επίδικα της εποχής. Στη λειτουργία του κράτους, στην οικονομία, στην εργασία, στα δικαιώματα. Να καταθέσουμε προτάσεις και θέσεις στο ελληνικό κοινοβούλιο, όχι απλά να απαντάμε στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «για παράδειγμα όχι μόνο να κάνουμε αντιπολίτευση για το αν είναι λογικό να δουλεύει κανείς 13 ώρες την ημέρα ή απλήρωτες υπερωρίες, αλλά να καταθέσουμε εμείς την πρότασή μας για 35ωρο. Αυτό θα το κάνω με νομοσχέδιο τις πρώτες 20 μέρες της θητείας μου εφόσον εκλεγώ».
Το δεύτερο ζήτημα, υπογράμμισε, είναι «να βρεθούμε παντού στην ελληνική κοινωνία, στους εργαζόμενους, στους ανέργους, στα συνδικάτα στα επιμελητήρια, στους επαγγελματικούς συλλόγους, να συνομιλήσουμε, να ακούσουμε να προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε τις προτάσεις μας», έτσι «συσφίγγοντας τους κοινωνικούς δεσμούς μας, γιατί εκεί έχει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναφορά, είναι ένα λαϊκό κόμμα, μπορεί πραγματικά να ξανακερδίσει, να γίνει πλειοψηφικό και άρα να δώσει τη δυνατότητα προοδευτικής κυβέρνησης στον τόπο».
Για το email που επικαλέστηκε ο κ. Κασσελάκης, δήλωσε ότι «μου έστειλε ένα email με κάποιες ιδέες» και «λίγο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου ο κ. Κασσελάκης μού δήλωσε τη στήριξή του, λέγοντας ότι τον καλύπτει και μπορεί να δώσει προοπτική». Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε, παράλληλα, ότι «όσες φορές έχω ζητήσει να γίνει ένας δημόσιος διάλογος -γιατί το θέμα δεν είναι να πετάμε μια ατάκα αλλά να συζητάμε πολιτικά- δεν έλαβα μία θετική απάντηση. Σε ένα από τα ελάχιστα ζητήματα που έχει αναφερθεί συγκεκριμένα, στη θέσπιση “επαγγελματικού στρατού”, υπάρχουν τεράστια ζητήματα για την άμυνα της χώρας και δεν υπήρξαν απαντήσεις, αλλά αναδιπλώσεις, ανασκευή ή και αντίπαλη θέση από ανθρώπους που τον στηρίζουν».
Ανέφερε, τέλος, πως «δεν κατανοώ ποιο είναι το επιχείρημα του κ. Κασσελάκη. Ότι μου έστειλε ένα email και επειδή δεν του απάντησα κατεβαίνει για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.; Ή κατεβαίνει επειδή δεν τον έκανα μέλος της ομάδας μου;».