Novartis: Τα επόμενα βήματα για την Προανακριτική - Παπαγγελόπουλος: Εκδικητική δίωξη

«Στη Βουλή ανοίχθηκε, χθες, ο φάκελος και έλαβαν γνώση τα πολιτικά κόμματα» σημείωσε το απόγευμα της Πέμπτης (19/9) ο Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis και στην απόφαση για σύσταση Προανακριτικής.
Novartis: Τα επόμενα βήματα για την Προανακριτική - Παπαγγελόπουλος: Εκδικητική δίωξη
iEidiseis

iEidiseis

18:35 - 19/09/2019
Τελευταία ενημέρωση: 13:05 - 20/09/2019

Άλλωστε, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον Real FM, «φαίνεται να υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για τον κ. Παπαγγελόπουλο και γι' αυτό η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα προτείνει τη σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης».

«Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να αφήσουμε τη Βουλή να κάνει τη δουλειά της και η κυβέρνηση να κάνει τη δική της», πρόσθεσε.

Τα επόμενα βήματα

Ο κ. Πέτσας είπε, επίσης, ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει η πρόταση για τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής και την εβδομάδα από 30 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια.

«Δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή να έχουμε στη διάθεσή μας στοιχεία που να διαμορφώνουν την ίδια εικόνα που έχουμε για τον κ. Παπαγγελόπουλο και για τον κ. Τσίπρα. Και γι' αυτό επιλέγουμε να προχωρήσουμε εκεί που υπάρχουν σαφείς ενδείξεις, δηλαδή, στον κ. Παπαγγελόπουλο», εξήγησε. Ανέφερε πάντως πως υπάρχουν τα εξής τρία ενδεχόμενα:

  • Να δει το θέμα (σ.τ.σ.: η Βουλή) και να αποφασίσει να το επιστρέψει αμέσως στη Δικαιοσύνη,
  • να διεξαχθεί έρευνα και μετά να αποφασίσει η Βουλή εάν είναι αρμοδιότητα δική της ή αν πρέπει να γυρίσει στη Δικαιοσύνη,
  • και το τρίτο, να αποφασίσει, μετά την εξέταση των στοιχείων, ότι είναι δικό της θέμα και να προχωρήσει μέχρι τέλους.

«Θυμίζω ότι η Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης έχει όλες τις αρμοδιότητες του Εισαγγελέα. Μπορεί να κάνει οτιδήποτε κρίνει για να διαμορφώσει άποψη», συμπλήρωσε.

Παπαγγέλοπουλος: Πρωτοφανής απόπειρα εκδικητικής πολιτικής δίωξης

Πρωτοφανή απόπειρα εκδικητικής πολιτικής δίωξης σε βάρος του κατήγγειλε νωρίτερα ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μετά την ανακοίνωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας ότι θα συστήσει επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τους χειρισμούς του στο σκάνδαλο Novartis.

Η ανακοίνωση του Δ. Παπαγγελόπουλου έχει ως εξής:

Μετά από μία σύντομη ανάγνωση των κρίσιμων εγγράφων της δικογραφίας ανεπιφύλακτα δηλώνω: Πρόκειται για μία πρωτοφανή απόπειρα εκδικητικής πολιτικής δίωξης. Η ανυπαρξία οποιουδήποτε στοιχείου στη δικογραφία σε βάρος μου και σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα μετατρέπουν την αθλιότητα σε γελοιότητα.

Με παρανοϊκά μυθεύματα και παράνομες πράξεις προσπαθούν να συσκοτίσουν την αλήθεια, να αποπροσανατολίσουν τον ελληνικό λαό και να συγκαλύψουν βαρύτατες ευθύνες που αφορούν όχι μόνο το σκάνδαλο της NOVARTIS αλλά και τη διερεύνησή του. Θα είναι άξιοι συγχαρητηρίων όσοι καταφέρουν να συντάξουν κατηγορητήριο σε βάρος μου με τα αστεία παρανοϊκά μυθεύματα της δικογραφίας.

Όμως τα ψέματα τελείωσαν. Όποια διαδικασία και αν μεθοδεύσουν σε βάρος μου η αλήθεια θα αποκαλυφθεί. Και στη Δικαιοσύνη και στον ελληνικό λαό.

Έφθασε η ώρα να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί συνωμότες και σκευωροί που ταλαιπωρούν για πολλά χρόνια και πληγώνουν βάναυσα το κόμμα τους και τη Δικαιοσύνη. Για πρώτη φορά, ελπίζω και τελευταία, είμαι αναγκασμένος να συμφωνήσω με τον κύριο Σαμαρά. Θα πάμε μέχρι το τέλος.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι αποκαλύψεις για τον κ. Λοβέρδο επιβεβαιώνουν το χθεσινό φιάσκο της ΝΔ»

Ο δε ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε σε ανακοίνωση του πως «οι σημερινές αποκαλύψεις για τον κ. Λοβέρδο επιβεβαιώνουν το χθεσινό φιάσκο της ΝΔ για τη δήθεν σκευωρία Novartis».

Δηλώνει ειδικότερα ότι «την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης μιλά αμήχανα για "σκευωρία", βασιζόμενος στις ψευδομηνύσεις Σαμαρά- Βενιζέλου που δεν έχουν ούτε μισό στοιχείο παρά μόνο αόριστες συκοφαντίες, η Δικαιοσύνη ζητά την άρση ασυλίας του κ. Λοβέρδου για υπερτιμολογήσεις φαρμάκων της Novartis με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η δικαστική έρευνα για πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα».

«Όσο και αν προσπαθεί λοιπόν η ΝΔ δεν θα περάσει ούτε ο χυδαίος αντιπερισπασμός από το πραγματικό σκάνδαλο, ούτε η νέα προσπάθεια τρομοκράτησης δικαστικών λειτουργών», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρει ότι «ο κ. Μητσοτάκης με τη δειλία του να παραπέμψει σε Προανακριτική και τον Αλέξη Τσίπρα για να γλιτώσει και ένα δεύτερο φιάσκο, αναίρεσε όλες τις ασυναρτησίες του κ. Σαμαρά περί «σκευωρίας» και ομολόγησε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο ψευδομηνυτής είναι απλά κοινοί συκοφάντες» και προσθέτει:

«Το μόνο που μένει να πει ο κ. Μητσοτάκης, είναι εάν και αυτός, όπως ο κ. Γεωργιάδης, έχει "χάσει πάσα ιδέα για το FBI", επειδή τόλμησε να διερευνήσει το σκάνδαλο Novartis».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Novartis: Σε «σπαζοκεφαλιά» εξελίσσονται για τη ΝΔ οι κατηγορίες για τον Παπαγγελόπουλο

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων