Χαρίτσης: Μας πάει πίσω η απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά

Στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84 και τον δημοσιογράφο Άρη Τόλιο μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, όπου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά, καθώς και στις εξελίξεις στη Novartis.
Χαρίτσης: Μας πάει πίσω η απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά
iEidiseis

iEidiseis

17:12 - 20/09/2019
Τελευταία ενημέρωση: 17:34 - 20/09/2019

Ειδικότερα, ερωτηθείς για την απόφαση του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας των αποφάσεων του πρώην υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου για τα Θρησκευτικά, ο Αλ. Χαρίτσης έκανε λόγο για «μια απόφαση που μας πάει πίσω και οδηγεί την ελληνική πολιτεία προς το παρελθόν».

«Η προσπάθεια που κάναμε επί ΣΥΡΙΖΑ για να κατακτηθεί μια νέα συνείδηση για τη σύγχρονη παιδαγωγική, με επιστημονικούς όρους και παιδαγωγική ισοτιμία ακυρώνεται», είπε.

Όσο για την αλλαγή στάσης της νυν υπουργού Παιδείας, Ν. Κεραμέως περί της αναγραφής του θρησκεύματος στα απολυτήρια, έκανε λόγο για μια «σωστή απόφαση», και παρέπεμψε στη σχετική δήλωση του Νίκου Φίλη, τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Novartis: «Εμείς θα αναδείξουμε το πραγματικό σκάνδαλο»

O ΣΥΡΙΖΑ «θα στοχεύσει στο να αναδείξει το πραγματικό σκάνδαλο που στοίχισε στο ελληνικό δημόσιο δισεκατομμύρια ευρώ, οδήγησε σε απώλεια πόρων και πλήγωσε το κοινό περί δικαίου αίσθημα» επισήμανε ο κ. Χαρίτσης.

«Εμείς λέμε ‘όλα στο φως’, αλλά να βασιστούμε σε αποδεικτικά στοιχεία, όχι απλώς σε δηλώσεις», σημείωσε, ασκώντας κριτική στη Ν.Δ. για αλλαγή στάσης: «Τώρα μιλούν για ‘σκευωρία’, ενώ παλαιότερα μιλούσαν για ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν εκεί που ανήκουν».

«Αλλά βέβαια το πώς θα επιλύσει ο κ. Μητσοτάκης τις πιέσεις που δέχεται στο κόμμα του, είναι δικό του θέμα», συμπλήρωσε.

«Προσπάθεια χυδαίου αντιπερισπασμού και κατασκευή σκευωρίας από τη Ν.Δ. για τη Novartis»

«Ενώ το πραγματικό σκάνδαλο Novartis βρίσκεται υπό διερεύνηση, ενώ ζητείται πλέον η άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, την ίδια στιγμή η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρά σε μία προσπάθεια χυδαίου αντιπερισπασμού και την κατασκευή σκευωρίας», και τόνισε: «Εμείς δεν θα συναινέσουμε σε αυτό, ας έχουν το πολιτικό θάρρος στη Ν.Δ. να προχωρήσουν στην υπερψήφιση της σύστασης της προανακριτικής επιτροπής».

Ακούστε εδώ το ηχητικό της συνέντευξης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γαβρόγλου για την απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά: «Πίσω ολοταχώς - πολύ, όμως, πίσω»

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων