Βρούτσης: Απόλυτη επιτυχία η ρύθμιση των 120 δόσεων

Έσπασε κάθε ρεκόρ η ρύθμιση των 120 δόσεων σύμφωνα με την ΑΑΔΕ - Τι ανέφερε υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης
Βρούτσης: Απόλυτη επιτυχία η ρύθμιση των 120 δόσεων
iEidiseis

iEidiseis

11:27 - 08/10/2019
Τελευταία ενημέρωση: 11:34 - 08/10/2019

«Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η ρύθμιση των 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία!», δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης για την ρύθμιση των 120 δόσεων, η προθεσμία για την οποία εξέπνευσε χθες, Δευτέρα.

«Αποτελεί ρεκόρ -που ξεπερνάει όλες τις προηγούμενες ρυθμίσεις- τόσο ο αριθμός των οφειλετών που εντάχθηκαν στην ρύθμιση όσο και το τελικό ρυθμισμένο ποσό», παρατήρησε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ίδιου:

  • Εντάχθηκαν στην ρύθμιση 432.599 οφειλέτες, δηλαδή περίπου το 1/3 του συνόλου των οφειλετών.
  • Το ρυθμισμένο ποσό, σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο) θα κυμανθεί πάνω από 4.5 δις ευρώ.

«Επιδίωξη της κυβέρνησής μας είναι μέσα από ένα μίγμα διαφορετικής οικονομικής πολιτικής, μειωμένων φόρων και εισφορών, με μία οικονομία που αναπτύσσεται διαρκώς, με μία αγορά εργασίας που ενισχύεται, με την ανεργία συνεχώς να αποκλιμακώνεται και, κυρίως, με ένα δίκαιο και ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα, να μην δημιουργούνται νέες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως στο παρελθόν.

Η συνέπεια απέναντι στις υποχρεώσεις του κάθε πολίτη και επιχείρησης προς το Κράτος αποτελεί τον καλύτερο και πιο ασφαλή οδηγό προς το μέλλον», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση του κ. Βρούτση.

Σημειώνεται πως, απο σήμερα, οι οφειλέτες μπορούν να ρυθμίζουν τα χρέη τους προς την εφορία μόνο μέσω της πάγιας ρύθμισης των 12 ή 24 δόσεων, ανάλογα με την κατηγορία της οφειλής τους.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων