Παρουσιάστηκε το σποτ για το restart στον Τουρισμό

Αποκαλυπτήρια για το τηλεοπτικό σποτ προώθησης του ελληνικού τουρισμού έγιναν στο Ζάππειο σήμερα - «Ελληνικό καλοκαίρι, δεν είναι μόνο ο ήλιος και η θάλασσα»
Παρουσιάστηκε το σποτ για το restart στον Τουρισμό
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
iEidiseis

iEidiseis

20:22 - 04/06/2020
Τελευταία ενημέρωση: 21:46 - 04/06/2020

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αρμόδιος υπουργός, Χάρης Θεοχάρης, παρουσίασαν απόψε την καμπάνια του ελληνικού τουρισμού για το 2020, στη σκιά της πανδημίας κορονοϊού.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης «Restart Tourism», στο Ζάππειο Μέγαρο, όπου έδωσε το «παρών» και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προβλήθηκε για πρώτη φορά και το σποτ της φετινής καμπάνιας.

{https://twitter.com/MinTourGR/status/1268601214884876291}

Όπως αναφέρεται στην περιγραφή:

«Φέτος το καλοκαίρι δεν θα είναι το ίδιο..

Η παγκόσμια υγειονομική κρίση, άλλαξε σχεδόν τα πάντα.

Τον τρόπο που ζούμε, που δουλεύουμε, που κάνουμε διακοπές ..

Για αυτό η καμπάνια της Ελλάδας για το καλοκαίρι του 2020 θα είναι διαφορετική …

Γιατί αυτό που μας ξεχωρίζει σήμερα είναι ότι τα καταφέραμε …

Κερδίσαμε αναγνώριση και σεβασμό.

Τώρα, έχουμε την ευκαιρία, να αξιοποιήσουμε αυτή τη συλλογική επιτυχία.

Να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και προσμονής …

Ένα μήνυμα της Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο, με επίκεντρο, ένα νέο brand:

Το Ελληνικό Καλοκαίρι – Greek Summer.

Το ελληνικό καλοκαίρι δεν είναι απλά ο ήλιος και η θάλασσα.

Αυτά τα έχουν και άλλες χώρες.

Το ελληνικό καλοκαίρι είναι μια κατάσταση ευτυχίας πέρα απο εποχές και τόπους.

Είναι αυτό το μοναδικό συναίσθημα που νιώθεις όταν είσαι μαζί με αυτούς που αγαπάς, όταν γίνεσαι ένα με τη φύση και νιώθεις μέσα σου ελευθερία.

Και από τη στιγμή που το ελληνικό καλοκαίρι είναι συναίσθημα, μπορείς να το νιώσεις…».

Στο χαιρετισμό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους συντελεστές της προσπάθειας και επεσήμανε ότι αυτή έγινε σε μία δύσκολη συγκυρία:

«Φέτος τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά από ό,τι τα περιμέναμε και θα είναι διαφορετικά από αυτό που σχεδιάζαμε. Η βιομηχανία του τουρισμού είναι αυτή που χτυπήθηκε και χτυπιέται περισσότερο από την κρίση της πανδημίας, η τουριστική βιομηχανία ουσιαστικά παρέλυσε. Στην Ελλάδα τα καταφέραμε καλά να αντιμετωπίσουμε το πρώτο κύμα γιατί δουλέψαμε όλοι μαζί και ακούσαμε τις συμβουλές των ειδικών, επιδείξαμε μία νέα συλλογικότητα. Αυτή η επιτυχία μας επιτρέπει να βαδίζουμε στην νέα οικονομική πραγματικότητα, ανοίγοντας σταδιακά τους κλάδους της οικονομικής ζωής.

Σε αυτούς τους κλάδους εντάσσεται και ο τουρισμός, όπου έχουμε σχέδιο για την σταδιακή απελευθέρωση από τις 15 Ιουνίου και από 1η Ιουλίου ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να επεκτείνουμε αυτό το άνοιγμα στις περισσότερες χώρες εφόσον δεν έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Οι επισκέπτες θα έρθουν σε μία Ελλάδα που θα είναι ίδια και ταυτόχρονα διαφορετική γιατί θα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ώστε να μπορέσουμε όλοι να λειτουργήσουμε με απόλυτη ασφάλεια. Η ασφάλεια όλων είναι η πρώτη μας αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα.

Θα πρέπει πάνω απ’ όλα οι εργαζόμενοι να τηρούν τα μέτρα ώστε να προστατευθούν οι ίδιοι και θα είμαστε αυστηροί στους ελέγχους. Ανοίγουμε σταδιακά αλλά με αισιοδοξία τις πόρτες και τα παράθυρα της Ελλάδας στον κόσμο. Παρουσιάζουμε την Ελλάδα ως έναν προορισμό που κάποιος μπορεί να τον βλέπει μέσα από μία διαφορετική ματιά. Η Ελλάδα είναι σίγουρα κάτι περισσότερο από το Ήλιο και τη Θάλασσα. Σε αυτό το καλοκαίρι θα εκτιμήσουμε πολύ περισσότερο την έννοια της ελευθερίας και θα είναι μία ευκαιρία να δούμε τα πράγματα διαφορετικά. Το καλοκαίρι δεν είναι μία εποχή αλλά μία αντίληψη, μία ματιά στα πράγματα που μπορεί να μας συνοδεύει όλη τη σεζόν, χωρίς κατ’ ανάγκη να επισκεφθεί τη χώρα.

Ο αριθμός φέτος των επισκεπτών θα είναι μειωμένος σε σχέση με τα 33 εκατ. του 2019. Η καμπάνια δεν επενδύει μόνο στο 2020, αλλά και τις επόμενες χρονιές, ώστε να ετοιμάσουμε την μεγάλη αντεπίθεση του ελληνικού τουρισμού από το 2021 και μετά. Η καμπάνια συνδυάζει τη λογική με το συναίσθημα και σεβόμαστε την ανάγκη να είμαστε λιτοί και δωρικοί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων