Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Δ. Κράνης

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Κράνης, ο οποίος αναμένεται να τεθεί εκτός κυβερνητικού σχήματος.
Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Δ. Κράνης
Γιώργος Κονταρίνης - Eurokinissi

12:26 - 31/07/2020
Τελευταία ενημέρωση: 16:33 - 31/07/2020

Την παραίτηση του υπέβαλε, τον πρωί της Παρασκευής, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Κράνης.

Ο κ. Κράνης απέστειλε επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην εν λόγω απόφαση.

Συγκεκριμένα, επικαλείται ανειλημμένες επιστημονικές του υποχρεώσεις, τις οποίες αδυνατεί να αθετήσει και τις περιγράφει αναλυτικά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, «οι λόγοι της παραίτησης, όπως αναλύονται στην επιστολή και όπως από καιρό είχε γνωστοποιήσει στον πρωθυπουργό, είναι προσωπικοί και συνδέονται με τις επιστημονικές του υποχρεώσεις. Ο πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στο έργο της κυβέρνησης. Τις αρμοδιότητες του κ. Κράνη θα ασκεί ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας».

Στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ο κ. Κράνης αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ωστόσο ανειλημμένες από μακρού χρόνου και πάντως πριν από την έξοδό μου από το δικαστικό σώμα επιστημονικές (συγγραφικές) υποχρεώσεις μου, τις οποίες αδυνατώ να αθετήσω, όπως προπάντων η συμμετοχή μου σε συλλογικό έργο ερμηνείας του ΚΠολΔ ή ανάλογες ερμηνευτικές προσεγγίσεις ευρωπαϊκών κανονισμών, με αναγκάζουν να υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του υφυπουργού Δικαιοσύνης, αφού η ενασχόληση με τα καθήκοντα της θέσης αυτής οφείλει να είναι συνεχής και χωρίς περισπασμούς από εξωτερικούς παράγοντες. Παρακαλώ να δεχθείτε, για τους λόγους αυτούς, την παραίτησή μου, ευχόμενος κάθε επιτυχία στη συνέχιση του κυβερνητικού έργου προς όφελος της πατρίδας μας».

Στις 9 Ιουλίου 2019, ο Δημήτρης Κράνης ανέλαβε υφυπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, με υπουργό τον Κωνσταντίνο Τσιάρα.

Έτσι, ο κ. Κράνης αποτέλεσε τον δεύτερο υφυπουργό της κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη που παραιτείται. Πριν από περίπου μία εβδομάδα, έθεσε εαυτόν εκτός κυβέρνησης ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Γεράσιμος Θωμάς.

Αιχμές ΣΥΡΙΖΑ για την παραίτηση του υφυπουργού Δικαιοσύνης

«Μάλλον θα είναι «τυχαίο» πως ο κ. Κράνης υπέβαλε τελικά την παραίτησή του μετά από σωρεία επιθέσεων από συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα και αφού είδε ότι κάποιοι δεν επιτρέπουν στον κ. Μητσοτάκη να πραγματοποιήσει τον τρεις φορές προαναγγελθέντα ανασχηματισμό».

Αυτό αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιο του για την παραίτηση του υφυπουργού Δικαιοσύνης και προσθέτει: «Αν περιμένει πάντως λίγο ακόμα ο κ. Μητσοτάκης, ο ανασχηματισμός θα ολοκληρωθεί. Όχι από τον ίδιο, αλλά από τα συμφέροντα που του επιβάλλουν τις ασκούμενες πολιτικές».

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων