iEidiseis.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑiEidiseis.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑiEidiseis.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • AUTO - MOTO
    • EDITORIAL
    • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • MEDIA
    • OPINIONS
    • ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • SHOWBIZ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • VIDEO
    • VIRAL
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Live οι εξελίξεις για τον κορονοϊό
στην Ελλάδα & σε όλο τον κόσμο

Πολιτική

Ταραντίλης: Έχουμε μεγάλη αγωνία για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων

Ταραντίλης: Έχουμε μεγάλη αγωνία για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων
iEidiseis iEidiseis Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 - 12:33
Tweet

Το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων είναι αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο των βημάτων που θέλει να κάνει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.

Ο κ. Ταραντίλης επανέλαβε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται κάθε Παρασκευή και η ανακοίνωση γίνεται από το Νίκο Χαρδαλιά.

Οπότε είναι εμφανές ότι αύριο Παρασκευή θα ανακοινωθεί η απόφαση για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου ή τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου.

Φαίνεται ότι η μετακίνηση εκτός νομού πηγαίνει πιο πίσω και οι πληροφορίες μιλούν για 8 Φεβρουαρίου, μαζί με τα χιονοδρομικά και συγκεκριμένους κανόνες.

Στο ερώτημα: «Τι νόημα έχει η αποστολή SMS και η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ;», απάντησε:

«Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα για να μη μας ξεφύγει η πανδημία. Μπορεί να επεκταθεί γρήγορα και είναι δύσκολο να τη μεώσουμε. Είναι σημαντικό να τηρήσουμε τα μέτρα. Υπάρχουν και μεταλλάξεις και μπορεί να είναι πιο μεταδοτικές».

Σημείωσε ότι «ο κόσμος τηρεί τα μέτρα. Έχουμε μεγάλη αγωνία για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων».

«Είναι προφανές ότι διανύουμε ένα κρίσιμο διάστημα στη διάρκεια του οποίου συνεχίζεται η άμυνα απέναντι στον ιό σε συνδυασμό με την αντεπίθεση μέσω της επιχείρησης ‘Ελευθερία’ για τον εμβολιασμό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News - Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Σε ό,τι αφορά το πρώτο σκέλος, όπως είπε, «δηλαδή τη λεγόμενη άμυνα, συνεχίζεται η παρακολούθηση των επιδημιολογικών δεδομένων και προχωρούμε -ύστερα από εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών- με μικρά και πολύ προσεκτικά βήματα προς μια μερική κανονικότητα. Εφαρμόζεται το κυλιόμενο σχέδιο σύμφωνα με το οποίο τα επιδημιολογικά δεδομένα των 7 προηγούμενων ημερών θα καθορίζουν τις επόμενες αποφάσεις. Αυτές, θα ανακοινώνονται κάθε Παρασκευή από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Ν. Χαρδαλιά. Προτεραιότητα της Κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα -όπως τόνισε χθες στη Βουλή ο Πρωθυπουργός- είναι το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων», είπε, προσθέτοντας ότι «έχουμε μεγάλη αγωνία γι’ αυτό».

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο σκέλος, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «δηλαδή την αντεπίθεση μέσω της επιχείρησης «Ελευθερία» -το πιο πολύπλοκο εγχείρημα που ανέλαβε ποτέ το Ελληνικό Κράτος στον χώρο της υγείας- προχωρούμε σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. Οι εμβολιασθέντες -κάποιοι και με τη δεύτερη δόση - ξεπέρασαν τους 107.000 συνολικά και τους 15.000 αποκλειστικά τη χθεσινή μέρα. Είναι αυτονόητο πως ο ρυθμός των εμβολιασμών δεν είναι στατικός, είναι δυναμικός και εξαρτάται πρωτίστως από τις ποσότητες εμβολίων που παραλαμβάνει η χώρα μας. Όσα περισσότερα εμβόλια έρχονται, τόσο περισσότεροι εμβολιασμοί θα γίνονται, φροντίζοντας πάντα να υπάρχει ένα απόθεμα, ώστε να είναι εξασφαλισμένη για όλους η δεύτερη δόση».

Προκειμένου να μην χάνεται κανένα εμβόλιο, ανέφερε ο κ. Ταραντίλης, «δημιουργήθηκε μηχανισμός αναπλήρωσης. Αυτό σημαίνει ότι οι δόσεις από ραντεβού που δεν γίνονται, θα διατίθενται αμέσως στις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας, που θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης ανταπόκρισης. Επιπροσθέτως, ήδη από χθες προστέθηκαν στον μηχανισμό 65 Κέντρα Υγείας και 144 νέα σημεία εμβολιασμού».

Παράλληλα, επανέλαβε πως τα θέματα της πανδημίας και του εμβολιασμού θα συζητηθούν σήμερα το απόγευμα σε τηλεδιάσκεψη των 27 ηγετών της Ε.Ε. Στη διάρκειά της ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «θα θέσει τρία επιμέρους ζητήματα. Πρώτον: Θα αναπτύξει την πρόταση που ήδη έχει καταθέσει μαζί με τον Αυστριακό Καγκελάριο και την Πρωθυπουργό της Δανίας για την ταχύτερη προώθηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών έγκρισης των εμβολίων της AstraZeneca και άλλων εταιρειών. Δεύτερον: Θα εισηγηθεί την ενεργοποίηση της Επιτροπής για την άσκηση πίεσης προς την Pfizer, ώστε να επιταχύνει την παραγωγή της και επιπλέον να είναι απολύτως συνεπής στην παράδοση των δόσεων, όπως έχει δεσμευτεί προς όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, εντός του πρώτου τριμήνου του 2021. Και τρίτον: Θα αναπτύξει την πρότασή του για την καθιέρωση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού για να απαλλαγούν όσοι ευρωπαίοι πολίτες εμβολιάζονται τόσο από την υποχρέωση τεστ πριν από κάθε ταξίδι, όσο και από την υποχρεωτική καραντίνα στα Κράτη που φτάνουν, να περιοριστούν οι σχετικές γραφειοκρατικές διαδικασίες και να διευκολυνθεί η μετακίνηση από Κράτος σε Κράτος. Ενδεχόμενη εφαρμογή της πρότασης αυτής όχι μόνο δεν θα προσθέσει κανέναν περιορισμό, αλλά αντίθετα θα βοηθήσει όλους τους ευρωπαίους πολίτες να απαλλαγούν από τους σημερινούς δύσκολους περιορισμούς στις μετακινήσεις τους».

Ο κ. Ταραντίλης υπογράμμισε ότι «στόχος, όπως γράφει σε άρθρο του στο Euractiv και στην ιστοσελίδα Das Morning Briefing ο Πρωθυπουργός, δεν είναι να χωρίσουμε τους πολίτες σε αυτούς που έχουν εμβολιαστεί και σε αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί. Αντιθέτως θέλουμε να δημιουργήσουμε μια λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για τα ταξίδια για όσους διαθέτουν το πιστοποιητικό. Είναι προφανές πως η λήψη σχετικής απόφασης θα είναι μείζονος σημασίας, ενόψει κυρίως της τουριστικής περιόδου. Σημειώνεται πάντως, ότι η πρόταση ήδη υποστηρίζεται από την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (IATA), ο γενικός διευθυντής της οποίας κάλεσε τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. να υιοθετήσουν την πρόταση του Έλληνα Πρωθυπουργού και να συντονίσουν μια πολιτική που θα επιτρέψει στην Ευρώπη να αποκομίσει οικονομικά και κοινωνικά οφέλη»

Τελευταία τροποποίηση στις Ιαν 21, 2021
Tags
  • ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
  • ΓΥΜΝΑΣΙΑ
  • ΛΥΚΕΙΑ

Σχετικά Άρθρα

  • Με νέο SMS το άνοιγμα του λιανεμπορίου Με νέο SMS το άνοιγμα του λιανεμπορίου
  • Τζανάκης: 2.000 τα κρούσματα ως τις 5 Μαρτίου Τζανάκης: 2.000 τα κρούσματα ως τις 5 Μαρτίου
  • Ο νέος κωδικός SMS στο 13033 για μετακίνηση, τα δύο σενάρια για 1η Μαρτίου Ο νέος κωδικός SMS στο 13033 για μετακίνηση, τα δύο σενάρια για 1η Μαρτίου
επιστροφή στην κορυφή

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Live οι εξελίξεις για τον κορονοϊό
στην Ελλάδα & σε όλο τον κόσμο

NEWSROOM

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS
  • Βεβαίωση μετακίνησης: Νέο έντυπο από την Δευτέρα 1η Μαρτίου - Η διάρκεια ισχύος Ελλάδα | 26-02-2021 20:37
  • Πανελλήνιες 2021: Νέοι συντελεστές για την εισαγωγή στα ΑΕΙ Ελλάδα | 26-02-2021 20:17
  • Νίκος Μουτσινάς: Ανανέωσε στον ΣΚΑΪ για δύο χρόνια Media | 26-02-2021 20:06
  • ΔΕΠΑ: Συνεργασία για την προώθηση της χρήσης υδρογόνου στην Ελλάδα Ενέργεια | 26-02-2021 19:58
  • Κλοπ: «Είναι μεγάλη πρόκληση αλλά είμαστε αισιόδοξοι» Αθλητισμός | 26-02-2021 19:57
  • Εξώδικο Κούρτοβικ σε τηλεοπτικούς σταθμούς για την υπόθεση Κουφοντίνα Ελλάδα | 26-02-2021 19:51
  • Ομόνοια: Επεισόδια στη πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα Ελλάδα | 26-02-2021 19:45
  • Europa League : Οι ημερομηνίες και οι ώρες του Ολυμπιακός- Άρσεναλ Αθλητισμός | 26-02-2021 19:39
  • Σκάνδαλο με τον εμβολιασμό «γαλάζιων» στελεχών - 40άρηδες πήραν τη σειρά παιδιών με αναπηρίες Πολιτική | 26-02-2021 19:36
  • Μπόλονι: «Με όλες μας τις δυνάμεις για να βγούμε στην Ευρώπη» Αθλητισμός | 26-02-2021 19:28
  • Σεισμός τώρα 4,1 Ρίχτερ στην Κρήτη Ελλάδα | 26-02-2021 19:26
  • Παυλόπουλος: Πώς η δολοφονία Καποδίστρια οδήγησε στη μοναρχία Πολιτική | 26-02-2021 19:25
  • Ανοιχτή Βιβλιοθήκη: Τα καλύτερα βιβλία που μπορείτε να διαβάσετε δωρεάν αυτό το Σαββατοκύριακο Πολιτισμός | 26-02-2021 19:20
  • Χαρδαλιάς για Τσικνοπέμπτη 2021: Ψήστε σε στενό κύκλο, καμία αλλαγή στα μέτρα Ελλάδα | 26-02-2021 19:16
  • Δημήτρης Λιγνάδης: «Καταπέλτης» το ένταλμα προφυλάκισης - «Αδιάλειπτη επιθυμία για ικανοποίηση της γενετήσιας ορμής με ανήλικα» Ελλάδα | 26-02-2021 19:14
  • Εκτός δράσης ο Χέντερσον για 10 εβδομάδες Αθλητισμός | 26-02-2021 19:14
  • ΣΥΡΙΖΑ: Χυδαιότητα ο εμβολιασμός 24 «γαλάζιων» στελεχών της Θεσσαλονίκης αντί για ανάπηρα παιδιά Πολιτική | 26-02-2021 19:12
  • Ανησυχία Χαρδαλιά για Πειραιά - Τι ζήτησε από τους δημότες Ελλάδα | 26-02-2021 19:06
  • Οι περιοχές σε «βαθύ κόκκινο» - Τα μέτρα που ισχύουν Ελλάδα | 26-02-2021 18:53
  • Μαγιορκίνης: Αναμένουμε αύξηση νεκρών και ασθενών στις ΜΕΘ Υγεία | 26-02-2021 18:49
Όλες οι Ειδήσεις

ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΕΣ από τον Γιώργο Λακόπουλο

Λίνα Μενδώνη: Σκανδάλη
Λίνα Μενδώνη: Σκανδάλη
26-02-2021 10:23
Φώφη Γεννηματά: Ασπίδα
Φώφη Γεννηματά: Ασπίδα
25-02-2021 16:37
Γιώργος Γεραπετρίτης: Ρόλοι
Γιώργος Γεραπετρίτης: Ρόλοι
24-02-2021 16:37
Περισσότερες Προσωπογραφίες
iEidiseis.gr
iEidiseis.gr
  • RSSSubscribe us on News
  • FacebookLike us on Facebook
  • TwitterFollow us on Twitter
  • Google News
  • Youtube Subscribe on Youtube
  • Ποιοι Είμαστε
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
Copyright © 2018 - 2020 iEidiseis.gr (NEWSROOM Ι.Κ.Ε.). All rights reserved.
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • AUTO - MOTO
    • EDITORIAL
    • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • MEDIA
    • OPINIONS
    • ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • SHOWBIZ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • VIDEO
    • VIRAL
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ