Έλλη Τριανταφύλλου

Έλλη Τριανταφύλλου

Τις τελευταίες ώρες ακούγεται πολύ έντονα ότι το σενάριο του λουκέτου στην εστίαση, να γίνει δηλαδή lockdown σε εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ στην Ελλάδα.

Τα νέα μέτρα για μετακινήσεις, ωράριο, καφετέριες και εστιατόρια αποφασίζει σήμερα η κυβέρνηση. Η ανακοίνωση θα γίνει με διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με τηλεοπτικό διάγγελμα αύριο το απόγευμα, θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το νέο πακέτο μέτρων για την αναχαίτιση της εκθετικής πορείας του κορονοϊού, αλλά και τις πρωτοβουλίες στήριξης των επαγγελματικών κλάδων που θα πληγούν από αυτά.

Ημέρα κρίσιμων αποφάσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και στη χώρα μας είναι η σημερινή, καθώς το απόγευμα, οι ηγέτες των χωρών της Ε.Ε. συνεδριάζουν με τηλεδιάσκεψη και αποκλειστικό θέμα τη διαχείριση του δεύτερου και εξαιρετικά επιθετικού, όπως αποδεικνύεται, κύματος της πανδημίας του Covid-19, ενώ και η ελληνική κυβέρνηση καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για νέα μέτρα, καθώς σε τουλάχιστον δύο περιοχές, στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, η κατάσταση επιβαρύνεται δραματικά, ενώ και η Αθήνα «βράζει».

 

Οι επιστήμονες δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τα μελλούμενα, όχι μόνο λόγω της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων, αλλά και για τρεις ακόμα λόγους, ενώ η σκιά του lockdown έχει ήδη πέσει πάνω από τη χώρα...

Οι περισσότεροι στο κυβερνητικό στρατόπεδο παραδέχονται ότι αν σε δύο εβδομάδες δεν υπάρχει σημαντική μείωση των ημερήσιων κρουσμάτων, τότε η επιβολή γενικού lockdown, αρχίζει και μοιάζει αναπόφευκτη.

 

Το περιεχόμενο αλλά και τα λόγια της παρέμβασης του κ. Μητσοτάκη για τα 12νμ, μια συζήτηση που άνοιξε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. 

Το κλίμα στην τριήμερη κοινοβουλευτική διαδικασία συζήτησης της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του υπουργού Οικονομίας Χρ. Σταϊκούρα είναι εκρηκτικό. Τα επιχειρήματα του κυβερνητικούσ τρατοπέδου.

Η στρατηγική της τριήμερης μάχης στη Βουλή, μετά την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να οριστικοποιηθεί σήμερα, στον λεγόμενο πρωϊνό καφέ του πρωθυπουργού με τους συνεργάτες του.

 

Η κυβέρνηση δηλώνει σε όλους τους τόνους την αποφασιστικότητά της να μην παρασυρθεί από την προσπάθεια της Τουρκίας να στρατικοποιήσει την ένταση και να στήσει συνθήκες θερμού επεισοδίου.

Σελίδα 1 από 3

NEWSROOM

Όλες οι Ειδήσεις