Λέγεται ότι ο Francis Wolff, ένας από τους συνιδρυτές της θρυλικής δισκογραφικής εταιρίας Blue Note, στεκόταν ανάμεσα στους μουσικούς που πρόβαραν ή ηχογραφούσαν και τους φωτογράφιζε για τα εξώφυλλα των δίσκων τους. Κάτι παρόμοιο κάνει και ο Νίκος Πετρουλάκης αλλά αντί για μηχανή κρατάει σημειώσεις γράφοντας κείμενα εδώ και πολλά χρόνια για τους δίσκους και τις μουσικές που αγαπάει.
Ο Νίκος Πετρουλάκης έχει περάσει από όλα τα στάδια της μουσικής παραγωγής, ως στέλεχος δισκογραφικής εταιρίας, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, ιδιοκτήτης δισκάδικου και κυρίως ως συλλέκτης δίσκων.
Την εμπειρία του περιγράφει σε κείμενα που συλλέγει σε αυτή την έκδοση του βιβλίου Play Back, αρχίζοντας από τους πρώτους δίσκους που αγόρασε ως μαθητής και φτάνοντας μέχρι μια φανταστική συνάντηση με τον Marvin Gaye, τα οποία δημοσιεύτηκαν μεταξύ άλλων στο περιοδικό ΠΟΠ & ΡΟΚ, στο ΖΟΟ στο Βήμα κ.α.
https://www.facebook.com/nikos.petroulakis.12/posts/1199581674142236
Την έκδοση προλογίζει ο Γιάννης Πετρίδης και η Χίλντα Παπαδημητρίου και τα κείμενα είναι χωρισμένα θεματικά και όχι χρονικά.
Ιδίως σήμερα που οι δίσκοι βινυλίου έχουν αποκτήσει ξανά μεγάλο συλλεκτικό ενδιαφέρον, οι νεώτεροι θα ανακαλύψουν μουσικές του παρελθόντος και οι παλιότεροι θα θυμηθούν τους παλιούς τους δίσκους διαβάζοντας τις …470 σελίδες του βιβλίου που επιμελήθηκαν οι εκδόσεις Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης – Πυξίδα της Πόλης.