Γιώργος Λακόπουλος

Γιώργος Λακόπουλος

Παρεκκλίσεις δεν επιτρέπονται. Οι πολιτικοί με τους πολιτικούς και οι κλαρούχοι με τις δάφνες τους. Από τη φύση της αυτή η Δημοκρατία έχει ανάγκη να εκπροσωπούν τους Πρωθυπουργούς της οι υπουργοί τους και όχι οι στρατηγοί τους.

Στα δυτικά πολιτικά συστήματα τα συνδικάτα διαπραγματεύονται με τις εργοδοτικές οργανώσεις -και το κράτος- τους όρους εργασίας και αμοιβών των μελών τους.

Δεν ήταν φωτομοντάζ. Ούτε επιστροφή του Μιτσικώστα. Ήταν ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ - αυτοπροσώπως.

Με απίστευτο κυνισμό ένας παλιός εραστής του πολιτικού ρόλου του Στρατεύματος, επιχειρεί να κάνει τα «στρατιωτικά» εκ νέου ρυθμιστή του εκλογικού αποτελέσματος- έστω και αν τώρα δεν πρόκειται για ένστολους.

Η αξίωση της πιο θορυβώδους εσωκομματικής φράξιας για «εσωκομματική Δημοκρατία» και «συλλογική ηγεσία», δεν μπορεί να ανατρέπει τον βασικό κανόνα της πολιτικής αν μιλάμε για μεγάλα κόμματα: το ιμπέριουμ του επικεφαλής.

 

Πιο εξοργιστική όμως είναι η στάση του αρμόδιου υπουργού. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη Βουλή δεν είπε ούτε λέξη κατά του «παρουσιαστή». Όχι δεν πήρε κεφάλια αξιωματούχων, αλλά τους κάλυψε και εμμέσως δικαιολόγησε τους ισχυρισμούς του.

Ο στιβαρός λόγος, οι καθαρές θέσεις, η διαύγεια της ματιάς και το εθνικό άρωμα των προθέσεων, έδωσαν ανάσες στον πληθυσμό.

Παλιότερα το πιο φονικό όπλο ήταν η μεταφορά από στόμα σε στόμα. Μετά έγινε πιο φονικός ο μαρκαδόρος- στους τοίχους. Σήμερα είναι να μην σε πιάσουν οι ευρηματικοί τύποι του Διαδικτύου με τις ατάκες τους.

 

Ήδη μετά από την παρέμβασή του η κυβέρνηση, την ανάγκη φιλοτιμία ποιουμένη, ανακοίνωσε ότι απευθύνθηκε στον εισαγγελέα. Έστω και αν το εννοεί, όπως στην περίπτωση Ινδαρέ, ο αντιπρόεδρος της Βουλής κέρδισε μια νίκη, για λογαριασμό του Σώματος που τον τίμησε.

Ο Βρούτσης έκανε σαρδόνια απλώς follow up επιβεβαίωσης της περιεκτικής συνέντευξης στον εχθρό Κ. Βαξεβάνη. Από αυτήν προκύπτει ότι παραμένει στο χειρουργείο. Προφανώς έχει κάποια ράμματα ακόμη.

Σελίδα 1 από 12

NEWSROOM

Όλες οι Ειδήσεις