Showbiz

Νίκος Μουτσινάς: Επιστρέφει στο σανίδι στο Θέατρο Παλλάς

Όπως διαβάσαμε στο youfly.gr, ο Νίκος Μουτσινάς επιστρέφει στη σκηνή σε πρωταγωνιστικό ρόλο σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια.

Ο Νίκος Μουτσινάς επιστρέφει στο «σπίτι» του, το θέατρο, μετά από απουσία μερικών σεζόν -η τελευταία παράσταση που τον είδαμε ήταν η «Βερβερίτσα», σε δικό του κείμενο, που έκανε ρεκόρ εισιτηρίων πρώτα στο θέατρο Βρετάνια όπου παρουσιάστηκε τη σεζόν 2018-19 και στη συνέχεια σε περιοδεία ανά την Ελλάδα και στο Θέατρο Λαμπέτη.

Αν αληθεύει η είδηση που διαβάσαμε στο σάιτ youfly.gr, ο γνωστός παρουσιαστής, showman, ηθοποιός και συγγραφέας θα πρωταγωνιστήσει στην «Τρελή του Σαγιό» του Ζαν Ζιρωντού μαζί με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου σε διασκευή και σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια.

«Η τρελή του Σαγιό» είδε το φως της σκηνής για πρώτη φορά στο Παρίσι το ‘45 και γνώρισε εξαιρετική επιτυχία. Πρόκειται για μια αναρχική σάτιρα του «νέου κόσμου» που αναδύθηκε από τα ερείπια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου κυριαρχούν ο κυνισμός, η απληστία και το πάθος για χρήμα και εξουσία.

Η υπόθεση της «Τρελής του Σαγιό» και ο ρόλος του Νίκυ Μουτσινά

Στην πλατεία του Σαγιό, εκεί όπου συχνάζουν όλοι οι φτωχοδιάβολοι της περιοχής, τέσσερις τύποι καταστρώνουν ένα υποχθόνιο σχέδιο. Αναζητούν κοιτάσματα πετρελαίου στο υπέδαφος του Παρισιού, αδιαφορώντας για την καταστροφή που η δράση τους θα επιφέρει στο τοπίο της πόλης και την τοπική κοινωνία.

Η Ωρελί, η «τρελή του Σαγιό», μια αλαφροΐσκιωτη γυναίκα αποφασίζει να αντισταθεί στα σχέδιά τους. Γύρω της συνασπίζονται όλοι οι «χαρακτήρες» της συνοικίας, που θα δώσουν τον αγώνα για να προστατεύσουν τη ζωή τους.

Και, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στις ημέρες μας, θα τα καταφέρουν. Τυφλωμένοι από τη δίψα τους για χρήμα, οι τέσσερις «άρχοντες του κεφαλαίου» θα πέσουν στην παγίδα που τους στήνει η Ωρελί και οι φίλοι της.

Τον ρόλο της «Τρελής του Σαγιό» αναλαμβάνει φυσικά η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου ενώ ο Νίκος Μουτσινάς θα είναι ο «ρακοσυλλέκτης», ο άνθρωπος που γνωρίζει από πρώτο χέρι την έκταση που παίρνει η ασχήμια στους δρόμους της Πόλης του Φωτός.

Η παράσταση που θα ανέβει τον Δεκέμβριο θα είναι μια παραγωγή των Θεατρικών Σκηνών και στο «τιμόνι» θα βρίσκεται ο Πέτρος Ζούλιας.

Τα ονόματα των υπολοίπων συντελεστών θα ανακοινωθούν εν καιρώ.

 

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
«Εισιτήριο» χωρίς επιστροφή για στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη
Γραφειοκρατικό μπάχαλο με την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών και το κλιματιστικό
Chevron Right