Ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος ήταν καλεσμένος στο Στούντιο 4 και μίλησε για τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε στη δεκαετία του 80. Αναφέρθηκε στα τραγούδια του που προκαλούσαν υστερία στο κοινό κάνοντας μια στροφή 180 μοιρών από το marketing στη μουσική που πάντα αγαπούσε. Επίσης, δεν ξεχνά ποτέ τα λόγια που του είπε ο μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης.
Όπως είπε εργαζόταν σε πολυεθνική εταιρία, ενώ στη μουσική ήταν αυτοδίδακτος: «Δεν υπήρχαν έννοιες με το σκεπτικό ότι ο κόσμος ξεπερνούσε πιο εύκολα τα προβλήματα, τώρα τα ξεπερνάει με κόστος. Εγώ δούλευα σε μεγάλη πολυεθνική στο τμήμα marketing και διαφήμισης, ήμουν ο project manager. Ήταν μια δουλειά που μου άρεσε αλλά η μουσική ήταν μέσα μου», είπε ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος.
Όταν η καριέρα του ήταν στο απόγειο, παντρεύτηκε κι έκανε οικογένεια. Δεν μπόρεσε όμως να είναι παρών στα πρώτα χρόνια των παιδιών του. Αυτό ήταν το τίμημα της επιτυχίας που για αρκετά χρόνια τον είχε απορροφήσει. Ο γάμος του έληξε μετά από 6 χρόνια περίπου.
Ενώ μετά από τη μεγάλη ένταση των συνεχών εμφανίσεων κι επιτυχιών, ακολούθησε μια δεκαετία αποχής. Βέβαια, αυτό το διάστημα βρισκόταν καθημερινά στο προσωπικό το στούντιο. Μέχρι που η Πωλίνα του πρότεινε να ξανασυνεργαστούν οι δυο τους μαζί με τον Κώστα Μπίγαλη.
Ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος διηγήθηκε την ιστορία πίσω από τη δημιουργία του Lost in the Night και τα λόγια του Μίκυ Θεοδωράκη: «Γεννήθηκε μετά από ερωτική απογοήτευση. Εγώ έφταιγα, γιατί εγώ τα κάνω πάντα…να μην πω τη λέξη. Είμαι στις Σπέτσες, έχω χωρίσει με την κοπέλα μου και είμαι στο Καρνάγιο εκεί στο παλιό το λιμάνι.
Εκεί στην ντίσκο και δεν μου κάνει εντύπωση τίποτα, βαριέμαι. Και όπως περπατούσα, σκέφτηκε Lost in the Night πώς μου ήρθε; Όταν πήγα σπίτι το έγραψα σε ένα μαγνητοφωνάκι να μην το ξεχάσω, την άλλη μέρα το έβγαλα το τραγούδι.
Στα 80s έπαιζαν κι ελληνικά pop τραγούδια. Γίνονταν κι αφιερώματα και μας καλούσαν. Οι Djs την στήριξαν την ελληνική pop σκηνή. Δεν ήμασταν super stars. Κάναμε κάποια βήματα τολμηρά γιατί τότε δεν υπήρχε χώρος γι’αυτή τη μουσική. Υπήρχε πάντα και το έντεχνο. Θα σας πω την πιο κλασική περίπτωση αντιμετώπισης, αλλά σωστή κι αυτό θα εκπροσωπήσει και όλους τους υπόλοιπους.
Ο μεγάλος, ο αείμνηστος Μίκης Θεοδωράκης, στο studio sierra όταν γράφαμε, γιατί εκεί γράφαμε όλοι, μου έγνεψε «έλα εδώ». Και του είπα «Κύριε Θεοδωράκη, μεγάλη μου τιμή». Τότε μου είπε «Κι εμένα είναι μεγάλη μου τιμή, γιατί μπορεί να μην μου αρέσει το είδος της μουσικής που κάνεις, αλλά το κάνεις πολύ καλά και θα συνεχίσεις», με τσάκισε», αποκάλυψε για τη συνάντησή του με τον μεγάλο συνθέτη.