Πέθανε ο μουσικός παραγωγός των μεγάλων καλλιτεχνών, Αχιλλέας Θεοφίλου. Ήταν ο πρώτος σύζυγος της Χάρις Αλεξίου και πατέρας του γιου της, Μάνου. Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη, ενώ σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στη Γενεύη και Κοινωνιολογία στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της δικτατορίας. Το 1970 επέστρεψε στην Ελλάδα
Ανάμεσα στα πρόσωπα που είχε συνεργαστεί ήταν μερικά από τα σημαντικότερα του ελληνικού τραγουδιού. Ηχογράφησε με Καζαντζίδη, Μαρινέλα, Νταλάρα, Αλεξίου, Πάριο, Διονυσίου, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Λοΐζο. Αλλά και Σπανό, Μούτση, Καλδάρα, Τσιτσάνη, Ρίτα Σακελλαρίου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου έως και Άννα Βίσση.
Τη δεκαετία του 1970 υπήρξε συνεργάτης και παραγωγός πολλών δίσκων του Γιώργου Νταλάρα. Καθώς και στη συνέχεια συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με τον Αντώνη Βαρδή και τον Γιάννη Πάριο.
ΟΑχιλλέας Θεοφίλου ήταν ο παραγωγός με τον μεγαλύτερο κατάλογο ηχογραφήσεων όλων των εποχών, στην Ελλάδα. Από τους προδικτατορικούς Λαμπράκηδες και τις σπουδές του στη Γενεύη και το Παρίσι την εποχή της χούντας. Μέλος μιας μεγάλης παρέας με ονόματα όπως ο Βασίλης Βασιλικός, ο Νίκος Κούνδουρος και ο Δημήτρης Χριστοδούλου. Ενώ στην Ελλάδα του 1970 γίνεται παραγωγός της Minos με απόφαση του Μίνωα Μάτσα.
Οι σχέσεις του με τη Χάρις Αλεξίου παρέμειναν οικογενειακές παρά τον χωρισμό τους. Κοινός γνώμονας ο Μάνος, ο γιος τους. Αλλά και με τη μετέπειτα σύντροφό του, Μαρία είχε καλές σχέσεις η Χαρούλα.
Όταν ηχογραφούσαν την Πίστα από Φώσφορο
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.