Την ηθοποιό Βάνα Ραμπότα συνάντησε η κάμερα της εκπομπής Όπου υπάρχει Ελλάδα. Η στάση τους στο Κορακοβούνι στις πλαγιές της Κυνουρίας. Ένα χωριό με μόλις 500 κατοίκους. Με ένα σχολείο που έχει αποκτήσει ξανά ζωή από τους ίδιους και την ηθοποιό που έχει αναλάβει να τους διδάξει θέατρο.
Μάλιστα μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ για τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή της και όσα κάνει στο χωριό. «Εδώ στο Κορακοβούνι έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, το παλιό δημοτικό σχολείο να πάρει πάλι ζωή. Έγιναν πολλές πολιτιστικές δράσεις. Όπως βλέπετε γύρω υπάρχουν βιβλία, στολές, κατασκευές. Και μέσα σε αυτές τις δράσεις υπάρχει και ένα θεατρικό εργαστήρι. Με κάλεσαν τα παιδιά και το αποτέλεσμα μιας χρονιάς είναι θεατρικών εργασιών είναι ένα θεατρικό έργο, μια παράσταση. Η φετινή είναι η «Πολυγαμία» του Ξενόπουλου.
Δέχθηκα να συμμετάσχω σε αυτή την πάρα πολύ όμορφη δράση που γίνεται εδώ στο Κορακοβούνι. Γιατί είναι και για μένα ένα πολύ σημαντικό challenge να έρθω σε επαφή με ανθρώπους. Οι οποίοι αποφάσισαν να αλλάξουν μια πραγματικότητα εδώ και να διδαχθώ κι εγώ.
Ο καθένας μπορεί να δοκιμάσει το οτιδήποτε, οι δρόμοι είναι ανοιχτοί για τον καθένα. Δεν έχω καταγωγή από εδώ, εγώ είμαι από τη Βόρεια Ελλάδα. Παρόλα αυτά επειδή στη ζωή μου είμαι ένας ταξιδιώτης, βρέθηκα εδώ πριν κάποια χρόνια στην περιοχή της Κυνουρίας. Και την αγάπησα και μένω αρκετό καιρό εδώ. Έφτιαξα και μια ομάδα διαλογισμού πριν τέσσερα χρόνια. Εγώ είμαι πολύ ευτυχισμένη, γιατί κατάφερα να κάνω αυτό που ήθελα και να είμαι κοντά στη φύση», είπε η Βάνα Ραμπότα.
Η ηθοποιός Βάνα Ραμπότα μιλά για την αλλαγή στη ζωή της