Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη βρίσκεται σε περιοδεία με την παράσταση «Οιδίπους» σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά αυτό το καλοκαίρι. Όπου υποδύεται τον Κρέοντα. Παράλληλα έχει ολοκληρώσει τα γυρίσματα της σειράς Η Μεγάλη Χίμαιρα για την ΕΡΤ. Η οποία θα προβληθεί από τον Νοέμβριο στο ERTFlIX αρχικά. Ενώ στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στην Κορύνα Μαντάγαρη για τη Real, η ηθοποιός μιλά σε ένα απόσπασμα για τον ηλικιακό ρατσισμό.
Συγκεκριμένα απαντά αν το φαινόμενο του ηλικιακού ρατσισμού απαντάται στο θέατρο στις μέρες μας. Αλλά στην απόκρισή της γενικεύει το θέμα στις κοινωνικές του επεκτάσεις.
«Πιστεύω ότι ηλικιακός ρατσισμός υπάρχει γενικότερα στην κοινωνία μας. Το έχουμε δει και στην πολιτική, πως έβγαιναν οι συνταξιούχοι στο Σύνταγμα, πώς τους αντιμετώπισαν η πολιτεία και η Αστυνομία, καταβρέχοντας τους. Αυτό και μόνο δείχνει την αντίληψη του κράτους απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους.
Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, αυτοί που δεν είναι πια χρήσιμοι στην οικονομική μηχανή, είναι βάρος, πρέπει να απαλειφθούν. Ο Χίτλερ τους εξόντωνε. Αυτή είναι μια καθαρά φασιστική νοοτροπία. Αυτό είναι διάχυτο και στην κοινωνία. Μια επιχείρηση δεν θα πάρει έναν μεγαλύτερο άνθρωπο. Γιατί σκέφτεται ότι δεν θα είναι αποδοτικός.
Υπάρχει μια λατρεία της νεότητας και αυτό είναι κρίμα γιατί έναν ώριμο άνθρωπο. Ο οποίος έχει κατασταλάξει μέσα του σε πείρα και σοφία. Είναι κρίμα η κοινωνία να τον βάζει στο περιθώριο και, αντί να τον φροντίζει με ευγνωμοσύνη, να τον τιμωρεί επειδή τόλμησε να γεράσει.
Απέναντι στη γυναίκα σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό. Εκεί ο «ασθενής» έχει δυο χαρακτηριστικά αδυναμίας, και της ηλικίας και του φύλου. Αυτό είναι πάρα πολύ θλιβερό και πρέπει να αλλάξει», λέει η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.