Το Στούντιο 4 έκανε πρεμιέρα τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου και η Βούλα Πατουλίδου ήταν η πρώτη καλεσμένη. Η Ολυμπιονίκης απάντησε ερωτήσεις που αφορούσαν και τη μεγάλη απώλεια που είχε πρόσφατα. Αφού στις 29 Ιουλίου έφυγε από τη ζωή ο σύζυγός της.
Συγκεκριμένα έκανε λόγο για το τελαυταίο διάστημα και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν μαζί. «Το καλοκαίρι ήταν πολύ δύσκολο. Αλλά όλα τα χρόνια… όλο λέγαμε restart. Όλο ξεκινούσαμε κι όλο το χάναμε και το βρίσκαμε στον δρόμο. Αλλά τώρα το χάσαμε τελείως…
Πάντα περιμένεις ότι την επόμενη ημέρα θα τα καταφέρεις. Απλά εκείνο που ειλικρινά θα ήθελα να πω σε όλους όσους συμπορεύονται με ανθρώπους, ό,τι χαλάει να προσπαθούν το φτιάχνουν. Να μην το τερματίζουν, κανένας δεν είναι αναντικατάστατος. Αλλά κάποιοι άνθρωποι είναι μοναδικοί.
Το λέω γιατί λένε ότι μπορεί να έρθει κάτι διαφορετικό αλλά κάποιοι άνθρωποι είναι μοναδικοί, δεν τους βρίσκεις εύκολα. Το «σ αγαπώ» να λέγεται.
Το καντηλάκι τελείωσε μετά από τρεις φορές. Ο γείτονας από πάνω, είναι γιατρός και μου είπε ότι πρέπει να θυμάμαι από τον Δημήτρη δύο πράγματα. Ένα το «Πατουλίδου, σε αγαπώ» και το πρωί όταν έφευγα έλεγε «στο καλό να πας κι ο Θεός μαζί σου». Και το τρίτο ήταν προχθές, βγήκες στο μπαλκόνι και ούρλιαζες. Έφυγε χωρίς να ρωτήσει αν αντέχουμε», είπε.
«Έφυγε με το καλύτερο τρόπο»
Συνεχίζοντας τόνισε ότι: «Δεν ξέρω αν μπαίνει στο μυαλό και πώς μπαίνει. Έφυγε με το καλύτερο τρόπο όπως λέει και ο γιος μου. Έφυγε μέσα στην αγκαλιά μου εύκολα, όμορφα.
Πριν από δύο εβδομάδες έφυγε και το σκυλάκι μας, λες και ήξερε. Όταν φεύγει στην αγκαλιά σου και φεύγει με αυτόν τον τρόπο, που πλέον δεν υπήρχε κάτι παραπάνω για να κερδίσουμε. Θέλουμε και ποιότητα καλή και ο καρκίνος τελικά δεν έφερνε.
Η περιπέτεια του καρκίνου ξεκίνησε 4,5 μήνες πριν. Το πρωί 21 Μαρτίου είχα πάει σε ένα σχολείο και γυρίζουμε το μεσημέρι να κάνει αξονική.
Γιατί είχε πόνους στην κοιλιά και υπήρχε μετάσταση στο συκώτι, στο πάγκρεας. Κάποιος τραβάει το κάρο με τα ζόρικα. Να είναι καλά όλοι οι γιατροί και μας είπαν ότι «δεν ξέρουμε αν θα προλάβουμε τις χημειοθεραπείες». Το θαύμα για εμάς ήταν αυτοί οι 4,5 μήνες.
Στα 42 χρόνια υπάρχουν στιγμές καλές, κακές από όλες. Αλλά μέσα σε αυτούς τους 4,5 μήνες ξέρεις τι είναι να εξαγνιστείς, να ξανασυστηθείς, να φύγουν τα σύννεφα και να έρθει μόνο το καλό. Και να μπορείς να πεις αυτά που δεν θα τολμούσες. Τίποτα όμως δεν σε προετοιμάζει. Γιατί είχαμε την ελπίδα», πρόσθεσε η Βούλα Πατουλίδου.