Showbiz

Ναταλία Λιονάκη: Η νέα ζωή και το έργο της μοναχής Φεβρωνίας στην Κένυα

Η Ναταλία Λιονάκη ζει σε μοναστήρι ως μοναχή Φεβρωνία στην Κένυα όπου και περιθάλπτει ορφανά.
Ναταλία Λιονάκη: Η νέα ζωή και το έργο της μοναχής Φεβρωνίας στην Κένυα

Η ηθοποιός Ναταλία Λιονάκη έχει απαρνηθεί τα εγκόσμια στο πικ της καριέρας της όταν ήταν πασίγνωστη για τους ρόλους της. Πλέον είναι η μοναχή Φεβρωνία και ζει στην Κένυα προσφέροντας έργο σε ορφανά παιδιά. Πρόσφατα, τον περασμένο Ιούλιο, είχε βρεθεί στην Κρήτη για να επισκεφτεί πολύ στενό της πρόσωπο που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Κάθε προσπάθεια για να επικοινωνήσει κάποιος μαζί της για δηλώσεις έχει μείνει άκαρπη. Αφού τηρεί όλους τους κανόνες του σχήματος και δεν εμφανίζεται δημόσια πια. Η εκπομπή Το ‘Χουμε στον ΣΚΑΪ κατάφερε να έρθει σε επαφή με άτομο του τωρινού της περιβάλλοντος. Το οποίο περιέγραψε τη νέα της καθημερινότητα στην Κένυα.

«Η μοναχή Φεβρωνία δεν θέλει δημοσιότητα»

Όπως είπε στην επικοινωνία που είχε: «Τη γερόντισσα Φεβρωνία τη γνωρίζω από το 2017. Δεν μου είχε πει ποτέ πως ήταν γνωστή ηθοποιός στην Ελλάδα. Το έμαθα τυχαία από μια Ελληνίδα πιστή που μας επισκέφτηκε. Βλέποντας τις φωτογραφίες της ως ηθοποιό και αποσπάσματα από ταινίες της στο διαδίκτυο σοκαρίστηκα. Δεν θυμίζει σε τίποτα τη μοναχή που βλέπω καθημερινά.

Η μοναχή Φεβρωνία δεν θέλει δημοσιότητα. Ζει πλέον με ταπεινότητα. Είναι πολύ αφοσιωμένο άτομο. Και ζει ευτυχισμένη εδώ στο μοναστήρι στην Κένυα. Και μάλιστα είναι μεγαλόσχημη μοναχή. Υπηρετεί τους πεινασμένους και τους αρρώστους. Όσα κάνει πλέον, τα κάνει για τα φτωχά παιδιά της περιοχεής. Έχει δώσει όλη την ψυχή και τη ζωή της σε αυτό το πράγμα.

Ξυπνά καθημερινά πριν από τις πέντε τα ξημερώματα μαζί με τις άλλες δύο μοναχές και ξεκινούν το έργο τους με προσευχή. Φροντίζει τα λουλούδια στους κήπους εδώ, μαγειρεύει για τα ορφανά και προσφέρει φροντίδα όπου χρειάζεται.

Διδάσκει μάλιστα τα παιδάκια του ορφανοτροφείου του Αγίου Μάρκου και προσπαθεί να τα βοηθήσει πνευματικά. Ζει με τα απολύτως αναγκαία και μοιράζεται το κελί της μαζί με μια μοναχή ακόμα. Σέβεται πάρα πολύ την τοπική κουλτούρα. Δεν απορρίπτει κανέναν, έχει μια τεράστια αγκαλιά για όλους.

Μάλιστα επειδή βρίσκεται αρκετά χρόνια εδώ μαζί μας πλέον έχει αρχίσει να μιλά δειλά τα σουαχίλι», είπε στην επικοινωνία που είχε με την εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ενώ όσοι ζουν κοντά της γνωρίζουν μια μοναχή ταπεινή με το ίδιο χαμόγελο και με βλέμμα γεμάτο εσωτερική δύναμη.  Καθώς το σπίτι της είναι πλέον το Μοναστήρι της Παγαγίας της Τριχερούσας στην Κένυα. Καθώς εκεί βρίσκεται τα τελευτία τρία χρόνια, μέσα στη φύση.

Το ρεπορτάζ για τη Ναταλία Λιονάκη – μοναχή Φεβρωνία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Γεωργιάδης κατά Ακρίτα και ΣΥΡΙΖΑ για τον γιατρό με το φακελάκι - «Τι θέλουν, να επιστρέψει στη θέση του;»