Ο Κώστας Κόκλας πρωταγωνιστεί για τρίτη σεζόν στην παράσταση «Μάρτυρας Κατηγορίας» στο Θέατρο Χορν σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη. Ενόψει της πρεμιέρας στις 15 Οκτωβρίου ο ηθοποιός υποδέχτηκε στο σπίτι του το «Happy Day» για μια συνέντευξη που την χαρακτηρίζει το χιούμορ και η αφοπλιστική ειλικρίνεια.
Για την υποκριτική
«Ποτέ δεν ξύπνησα το πρωί να πω “να πάω για δουλειά”, προτιμάω να έχω μια cool ζωή. Η δουλειά μου έχει μια παγίδα, Ξεκίνησε ότι δεν θα ξυπνάω νωρίς το πρωί, ‘ότι θα πηγαίνω να κάνω μια παράσταση κι ότι η δουλειά του ηθοποιού δεν είναι και τόσο βάρβαρη.
Τελικά είδα το τυρί, δεν είδα τη φάκα. Είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά, πολύ βαριά, πολύ απαιτητική. Αλλά από την άλλη είναι μια δουλειά που μου αρέσει και είμαι ευγνώμων που τελικά κατάφερα να την κάνω, Να μεγαλώσω το παιδί μου από αυτή τη δουλειά, να πάρω το σπίτι μου, να βιοπορίζομαι από αυτό το επάγγελμα».
Για το πρωινό ξύπνημα και τη σχέση του με το τηλέφωνο
«Έχει μείνει ιστορικό με εμένα που κοιμάμαι, με παίρνει η βοηθός, μου λέει “έλα, που είσαι;”. Της λέω “στο δρόμο, έρχομαι”. Μου λέει “στον δρόμο, για κόρναρε;” και της κάνω “μπιπ, μπιπ”.
Το τηλέφωνο το έχω μόνιμα χαμηλωμένο γιατί θα είμαι είτε σε γύρισμα είτε σε δουλειά. Δεν το έχω σε προτεραιότητα. Εγώ μεγάλωσα χωρίς κινητό τηλέφωνο και μάλιστα για ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου χωρίς καθόλου τηλέφωνο. Θυμάμαι που ήμουν -καλή του ώρα- με τον Μανούσο Μανουσάκη και μου λέει “έχεις τηλέφωνο;” “Όχι” του λέω. “Ξέρεις να δένεις τη γραβάτα σου;” “Όχι” του λέω. Μου λέει “θα μάθεις να δένεις τη γραβάτα σου και θα βάλεις κι ένα τηλέφωνο σπίτι σου. Αλλιώς δεν μπορείς να είσαι ηθοποιός”».
Για τον γάμο και τις γυναίκες
«Είμαι πολύ μικρός ακόμα, έχω για τον τρίτο γάμο. Δεν έχω παράπονο, ήταν πολύ ωραίες γυναίκες και πολύ καλά παιδιά και οι δύο πρώην σύζυγοι. Με την δεύτερη, την Κατερίνα απέκτησα και τον Δημήτρη, έχουνε ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και ξέρω ότι κι αυτές με αγαπάνε και με νοιάζονται. Οι σχέσεις νομίζω κάνουν κύκλο, ολοκληρώνονται και προχωράμε.
Τα κορίτσια γενικά ζηλεύουν και τα αγόρια λένε ψέματα. Ψέματα δεν λέω, μερικές φορές δεν λέω την αλήθεια. Δηλώνω άγνοια, δεν είναι αυτό που νομίζεις».
Για την καθημερινότητα
«Ζω με τον σκύλο μου, τον Λουκά, και κάποιες μέρες μένω με τον γιο μου. 6- 7 μήνες ο Λουκάς ερχόταν κάτω από το σπίτι μου. Ένα βράδυ που γύριζα από το θέατρο κι έβρεχε τον έβαλα μέσα και από τότε είμαστε αχώριστοι. Είναι πολύ ευγενικός και διακριτικός. Έχουμε αποκτήσει και τα ίδια χούγια».
Δείτε το σχετικό βίντεο: