Showbiz

Valentino: Η απίστευτη ιστορία πίσω από τη φούστα του Ρουβά, και η κλεμμένη Μερσεντές του Ψινάκη

Ο Ηλίας Ψινάκης είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τον μεγάλο σχεδιαστή Valentino που ήρθε στη Θεσσαλονίκη για την πρεμιέρα του Σάκη Ρουβά.
Valentino: Η ιστορία πίσω από τη φούστα του Ρουβά, και η κλεμμένη Μερσεντές του Ψινάκη για την πρεμιέρα
Ηλίας Ψινάκης

Η μόδα πενθεί έναν πιστό και δραστήριο υπηρέτη της. Ο Valentino Garavani πέθανε στα 93 του χρόνια και άφησε πίσω του όλη την ιστορία της ιταλικής μόδας. Οι σχέσεις του με την Ελλάδα έχουν να κάνουν με τις διάσημες πελάτισσές του. Αλλά και με γνωστούς καλλιτέχνες που έχει ντύσει με τις μοναδικές του δημιουργίες. Ανάμεσά τους και ο Σάκης Ρουβάς με τη θρυλική μαύρη φούστα που φόρεσε στα τέλη των 90’s και ακόμα συζητιέται.

Μια εκτενή αναφορά πίσω από την δημιουργία της παράθεσε ο Σάκης Ρουβάς μαζί με την Πέγκυ Ζήνα. Αφού στο Γηροκομείο, τον Δεκέμβριο του 2021, είχε συναντηθεί με την τραγουδίστρια.

Η φούστα και η ακραία ιστορία στη Θεσσαλονίκη

Όταν ξεκίνησαν να λένε για πράγματα που έχουν ζήσει από κοινού, η τραγουδίστρια ζήτησε να πει την ιστορία με τη φούστα του μεγάλου σχεδιαστή Valentino που φόρεσε ο Σάκης Ρουβάς το 1999 στο show Μπράβο της Ρούλας Κορομηλά στο Mega. Τραγούδησε live το «Η καρδιά μου χτυπά» και προκάλεσε υστερίες. Ενώ την ίδια εμφάνιση έκανε για πρώτη φορά στην Πύλη Αξιού στη Θεσσαλονίκη όπου εμφανιζόταν.

Για του λόγου το αληθές στην κουβέντα τους η Πέγκυ Ζήνα είπε: «Το πιο αστείο σκηνικό ήταν αυτό με τη φούστα που είχε φορέσει ο Σάκης, του Valentino. Η σεζόν αυτή ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, δεν θα το ξεχάσω. Γιατί στην Αθήνα τα είχαμε ήδη περάσει. Όσο αφορά τη φούστα του Valentino που έπρεπε ο Σάκης να τη φορέσει στην έναρξή του. Ο ίδιος ο Valentino ήρθε στην πρεμιέρα της Πύλης Αξιού. Όπου συμμετείχα κι εγώ στο πρόγραμμα. Ο Βασίλης Γκόγκος δεν πίστεψε ποτέ ότι θα παραβρεθεί στην πρεμιέρα», είπε.

Στην ίδια ιστορία ο Ηλίας Ψινάκης πρόσθεσε: «Είχαμε κάνει τη συναυλία στην Κύπρο, μας είχανε κράξει τρομερά. Εγώ φταίω. Και πάμε στο Κάπρι, με το σκάφος του Valentino. Ήταν η Ελ Μακφέρσον, η Ναόμι Κάμπελ, η Ζιζέλ… κάτι τέτοιες πολύ καλές. Βγαίνει ο Σάκης από τη θάλασσα και τον τυλίγουν από το πλήρωμα με μια πετσέτα. Και λέει ο Valentino «Θα του ράψω μια φούστα, από μπροστά ήταν σαν φούστα κι από πίσω σαν παντελόνα και θα το βάλω και στην κολεξιόν».

Αλλά μου λέει «Θα θέλει ο Σάκης να φορέσει φούστα;», «άστο πάνω μου» του είπα.

Φώναξα τον Σάκη, να ανέβει επάνω και του είπα «θα πεις ναι σε όλα». Του είπε ο Valentino το concept. Βέβαια την πέταξε τη μ…… «εγώ κάνω ό,τι θέλετε, αρκεί να είναι σωστό σκηνοθετικά». Τον πείραξε πολύ το γυμνό. Ευτυχώς ήταν ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και ο Φωκάς Ευαγγελινός και το έφτιαξαν.

Και λέω στον Γκόγκο ότι θα έρθει στο μαγαζί ο Valentino. Δεν με πίστεψε, πήγα στο αεροδρόμιο να τον παραλάβω με τον Λύρα. Είχε έρθει με το ιδιωτικό αεροπλάνο του. Είχαν έρθει όλα τα κανάλια, εκεί ήταν παρκαρισμένη μια μεγάλη Μερσεντές και περιμένει μια υπουργό του ΠΑΣΟΚ. Γιατί ήταν το συνέδριο στη Θεσσαλονίκη. Και κατεβαίνει ο Valentino από τη σκάλα και μπαίνει. Μπαίνουν και οι σωματοφύλακες, κυκλώνουν οι δημοσιογράφοι κι εγώ παθαίνω πανικό. Βλέπω τον οδηγό και πηδάω και του λέω «θα οδηγήσω εγώ». Μπαίνω και φεύγω, το κλέψαμε.

Πάμε στο ξενοδοχείο, ο Λύρας ακολουθούσε από πίσω και με έβριζε στο τηλέφωνο, με έβριζε ο Valentino γιατί φώναξα δημοσιογράφους… Αυτός νόμιζε πως θα πήγαινε στην Αθήνα, δεν ήξερε για Θεσσαλονίκη για την πρεμιέρα, μας είχε υποσχεθεί ότι θα έρθει. Φαντάσου τώρα, να έβγαινε με φούστα ο «προδότης» και όλα αυτά που έλεγαν τότε και να μην είναι και ο Valentino.

Τελικά με βρίζουν όλοι, έχω κλέψει και το αυτοκίνητο και όλους τους δημοσιογράφους στην Πύλη Αξιού. Μου είχε απαγορεύσει ο Valentino να έχω οποιονδήποτε φωτογράφο ή κανάλι κοντά του. Και βλέπω τον Γκόγκο να λούζει τον Valentino με 20-30 καλάθια λουλούδια στο κεφάλι. Έκατσε δίπλα του και του λέει «Να ο Σάκης» και τον δαγκώνει…», είπε για όσα πέρασε ο μεγάλος σχεδιαστής μέσα σε λίγες ώρες από την άφιξή του.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Γαλλιά: Ο Λεκορνί παρακάμπτει τη Βουλή για να περάσει τον προϋπολογισμό χωρίς ψηφοφορία
Σύγκρουση τρένων στην Ισπανία: Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων - Στους 40 οι νεκροί
Chevron Right