Showbiz

Ο Snoop Dogg λαμπαδηδρόμος στην Ιταλία για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2026

Ο Snoop Dogg έτρεξε με τη δάδα, δύο ημέρες πριν από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2026.
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026 Λαμπαδηδρομία Snoop Dogg
X | @milanocortina26

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026 αρχίζουν σε δύο ημέρες και έτσι, την Τετάρτη (4/2), η Ολυμπιακή Φλόγα ολοκλήρωσε την 59η στάση της διαδρομής της, με τον παγκόσμιο αστέρα Snoop Dogg να «κλέβει» την παράσταση ως λαμπαδηδρόμος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους διοργανωτές, η λαμπαδηδρομία διέσχισε τις περιοχές Άλτο Μιλανέζε και Μπριάντσα, ενώνοντας ιστορικά χωριά και περιοχές με ισχυρή βιομηχανική κληρονομιά. Η εκκίνηση δόθηκε το πρωί από το Γκαλαράτε, με τη Φλόγα να περνά διαδοχικά από το Μπούστο Αρσίτσιο, το Καστελάντσα και το Λενιάνο, προκαλώντας κύματα ενθουσιασμού στους παρευρισκόμενους που συγκεντρώθηκαν για να δουν από κοντά τη διαδρομή προς τη μεγάλη διοργάνωση.

Η συμμετοχή του Snoop Dogg

Πάντως, η αναχώρηση από το Γκαλαράτε απέκτησε ιδιαίτερη λάμψη χάρη στην παρουσία του Snoop Dogg ανάμεσα στους λαμπαδηδρόμους της ημέρας. Η συμμετοχή ενός τόσο αναγνωρίσιμου καλλιτέχνη διεθνούς βεληνεκούς «πυροδότησε» τον ενθουσιασμό του κοινού και έφερε την ενέργεια της σύγχρονης κουλτούρας στην ολυμπιακή διαδρομή.

Ο Snoop Dogg, μαζί με τους Φιλίπο Τόρτου, Μάρτα Πανίνι, Αριάνα Έριγκο και Ιγκόρ Κασίνα, αποτέλεσαν τους κεντρικούς πρωταγωνιστές αυτής της σημαντικής στάσης.

Το μεσημέρι, η λαμπαδηδρομία έφτασε στο Σαρόνο και συνέχισε προς το Σεβέζο. Στη συνέχεια, η λαμπαδηδρομία πέρασε από το Ντέσιο, τη Νόβα Μιλανέζε, το Μουτζό και το Λισόνε, πόλεις που είναι γνωστές για τη χειροτεχνική τους παράδοση και την τεχνογνωσία τους στο ιταλικό design. Στο τμήμα Λισόνε προς Μόντσα, η ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Χάνα Ιμόρντι, συμμετείχε ως λαμπαδηδρόμος ειρήνης εκπροσωπώντας την UNICEF.

Το νέο μοντέλο και οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026

Η φετινή διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2026 αποτελεί την πρώτη έκδοση με ένα πολυκεντρικό μοντέλο και η τελετή έναρξης, που θα γίνει την Παρασκευή (6/2), αντανακλά ακριβώς αυτό το όραμα.

Ειδικότερα, όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες θα συμμετάσχουν σε μια κοινή παρέλαση που θα μοιραστεί μεταξύ του Μιλάνου, της Κορτίνα, της Βαλτελίνα και της Βαλ ντι Φιέμε. Μάλιστα, εκτός από το Μιλάνο, ενεργό ρόλο θα έχουν το Πρεντάτσο, το Λιβίνιο και η Κορτίνα, όπου θα ανάψει ένας δεύτερος βωμός. Πρόκειται για μια διάχυτη τελετή με γιορτές και συμβολικές στιγμές που εκτείνονται στον αστικό ιστό και στις ολυμπιακές περιοχές. Το αποτέλεσμα είναι προϊόν ενός συλλογικού έργου που εμπλέκει χιλιάδες ανθρώπους και συνδυάζει καλλιτεχνικές, τεχνικές και οργανωτικές δεξιότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Καιρός Κακοκαιρία Βροχή Καταιγίδα Chevron Left
Επιδείνωση του καιρού - Πού θα χτυπήσει νέα κακοκαιρία τις επόμενες ώρες
Δώρα Χρυσικού: «Από την αρχή είπα τον καρκίνο με το όνομά του, ήμουν ο ιδανικός ασθενής»
Δώρα Χρυσικού: «Από την αρχή είπα τον καρκίνο με το όνομα του, ήμουν ο ιδανικός ασθενής» Chevron Right