Νέο βίντεο του πρίγκιπα Τζορτζ δημοσίευσε το Παλάτι του Κένσινγκτον, την Τετάρτη (22/7), με αφορμή τα 13α γενέθλιά του. Στο 18 δευτερολέπτων πλάνο, ο χαμογελαστός πρίγκιπας Τζορτζ χαιρετά την κάμερα φορώντας γυαλιά ηλίου, παίζει κρίκετ στην παραλία και σκαρφαλώνει σε βράχους, με τη λεζάντα να αναφέρει: «Ευχαριστούμε για όλες τις ευχές για τα γενέθλια του Τζορτζ σήμερα!». Το βίντεο συνόδευσε ένα νέο πορτρέτο του πρίγκιπα, που επίσης κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την ίδια ημέρα.
Ο πρίγκιπας Τζορτζ και το νέο βίντεο
Το βίντεο γυρίστηκε στην Κορνουάλη κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα και περιλαμβάνει και μια σύντομη εμφάνιση του μικρότερου αδελφού του Τζορτζ, του πρίγκιπα Λούι.
Στο πλάνο, ο πρίγκιπας σκαρφαλώνει ξυπόλητος στα βράχια, παίζει κρίκετ στην άμμο, απολαμβάνει μια βαρκάδα και χαϊδεύει ένα από τα δύο σκυλιά της οικογένειας, την Όρλα και τον Ότο. Φοράει τα ίδια γυαλιά ηλίου που είχε πρόσφατα στο Γουίμπλεντον.
Ο Τζορτζ, μεγαλύτερος γιος του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας, είναι δεύτερος στη σειρά διαδοχής του θρόνου.
Thank you for all the birthday wishes for George today! 🎂 pic.twitter.com/sonq5nQFfS
— The Prince and Princess of Wales (@KensingtonRoyal) 22 Ιουλίου 2026
Το επίσημο πορτρέτο των γενεθλίων
Η φετινή φωτογραφία των γενεθλίων είναι πιο επίσημη σε σχέση με την περσινή. Ο πρίγκιπας Τζορτζ εικονίζεται με τα χέρια στις τσέπες, φορώντας λευκό πουκάμισο με ανοιχτό γιακά και σκούρο κοστούμι, ενώ η λεζάντα αναφέρει: «Χρόνια πολλά για τα 13α γενέθλια, Τζορτζ!». Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο Παλάτι του Κένσινγκτον, τον περασμένο μήνα, αμέσως μετά την τελετή «Trooping the Colour», από τον φωτογράφο Ματ Πόρτεους.
Υπενθυμίζεται ότι η περσινή φωτογραφία είχε εξοχικό σκηνικό και έδειχνε τον πρίγκιπα με γιλέκο και ένα βραχιόλι στο Νόρφολκ.
Happy 13th Birthday, George! 🎉 pic.twitter.com/HjLZO3hl5Q
— The Prince and Princess of Wales (@KensingtonRoyal) 22 Ιουλίου 2026
Στα βήματα του πατέρα του
Ο πρίγκιπας Τζορτζ θα ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του, πρίγκιπα Ουίλιαμ, φοιτώντας στο Eton College, ένα ελίτ ιδιωτικό σχολείο όπου η εισαγωγή ξεκινά συνήθως στην ηλικία των 13 ετών, με τα δίδακτρα να ξεπερνούν τις 65.000 λίρες τον χρόνο. Το οικοτροφείο αρρένων βρίσκεται κοντά στην κατοικία της οικογένειας στο κτήμα των Ουίνδσορ.
Στο Eton College είχαν φοιτήσει, επίσης, ο θείος του Τζορτζ, πρίγκιπας Χάρι, και ο θείος της μητέρας του, κόμης Σπένσερ. Ο Τζορτζ θα γίνει τώρα εσωτερικός μαθητής σε ένα από τα 25 οικοτροφεία του σχολείου, καθένα από τα οποία φιλοξενεί περίπου 55 μαθητές, υπό την ευθύνη μόνιμου προσωπικού με επικεφαλής έναν house master. Προηγουμένως φοιτούσε στο Lambrook School στο Μπερκσάιρ, μαζί με την αδελφή του, Σάρλοτ, και τον αδελφό του, Λούι.
Για κάθε παιδί, η μετάβαση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι μια μεγάλη αλλαγή και ο πρίγκιπας Τζορτζ δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η πριγκίπισσα Κάθριν έχουν καταβάλει προσπάθειες να δημιουργήσουν όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική οικογενειακή ζωή στην κατοικία τους, στο Forest Lodge.
Η παιδική ηλικία του Τζορτζ, ωστόσο, εξελίσσεται μέσα σε μια οικογένεια που ζει κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο νεαρός πρίγκιπας έχει μυηθεί σταδιακά σε έναν δημόσιο ρόλο, συνοδεύοντας τον πατέρα του σε φιλανθρωπική δράση για τους αστέγους τα Χριστούγεννα. Ακόμα, τον Ιούνιο, συμμετείχε μαζί με τον βασιλιά Κάρολο και άλλα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας στην παρέλαση «Trooping the Colour» στο Λονδίνο, για τα επίσημα γενέθλια του μονάρχη. Τέλος, αυτόν τον μήνα, εμφανίστηκε με τους γονείς του στο φετινό τουρνουά τένις του Γουίμπλεντον.


