Showbiz

Ιωάννα Τούνη: Η συγκινητική αφήγηση για τη μαμά της – «είχε όνειρο ζωής να αγοράσει ένα σπίτι»

Η Ιωάννα Τούνη ανέβασε ένα βίντεο με φωτογραφίες από την παιδική ηλικία της και αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε η μητέρα της για να την μεγαλώσει.

Η Ιωάννα Τούνη επέστρεψε από τις διακοπές της στις Μαλδίβες με έντονα νοσταλγική διάθεση. Έτσι, καθώς προετοιμάζονταν για την καθημερινή περιποίηση του προσώπου της, είπε να μοιραστεί με τις συμπεθέρες της μια ιστορία από τα παιδιά χρόνια της στη Θεσσαλονίκη. Τότε που οι εξωτικοί προορισμοί και τα πεντάστερα ξενοδοχεία δεν υπήρχαν ούτε στα όνειρά της.

«Κάτι έψαχνα σήμερα κι έπεσε πάνω αυτές τις παλιές φωτογραφίες που είμαι εγώ με τη μαμά μου μικρή. Και απλά θέλω να σου δείξω αυτή τη φωτογραφία και να σου πω την ιστορία γι’ αυτό εδώ το κεφάλι. Πριν ξεκινήσω να σου πω ότι ήμουν πολύ όμορφο κοριτσάκι γενικά. Αλλά εγώ θέλω να κάνουμε focus σε αυτή εδώ τη φωτογραφία. Το μαλλί μου το βλέπεις, έτσι; Δεν έχεις δει κάτι χειρότερο.

Σου έχω ξαναπεί ότι έχω μεγαλώσει σε μία μέση προς φτωχή ρε παιδί μου οικογένεια, πολύ κανονικές συνθήκες και ίσως λίγο κάτω. Οπότε η μαμά μου τότε όταν ήμουν 3 χρονών 3,5 περίπου είχε μετακομίσει από τη Ρόδο που έμενε στη Θεσσαλονίκη για να είναι κοντά με τη θεία μου που έμενε εδώ πέρα για να μπορεί να έχει βοήθεια με το παιδί γιατί ήταν μόνη της. Οπότε σε εκείνη τη φάση ακριβώς η μαμά μου δούλευε στο δημόσιο ως νοσηλεύτρια, ήταν το μοναδικό εισόδημα που είχαμε στο σπίτι, δεν είχαμε καμία βοήθεια από τον μπαμπά.

Σε εκείνες τις εποχές δίνανε δάνεια με πολύ μικρούς τόκους, οπότε η μαμά μου είχε όνειρο της ζωής της να αγοράσει ένα σπίτι. Με έπαιρνε μαζί της να δούμε διάφορα ερείπια. Και κάπως έτσι με δάνειο το οποίο θα το πλήρωνε 50 χρόνια μετά για να καταλάβεις πήραμε το σπίτι μας στην Άνω Πόλη, το σπίτι που μεγάλωσα, το οποίο ήταν ένα ερείπιο 67 τ.μ. και τσούκου τσούκου η μαμά μου σιγά σιγά έφτιαχνε. Αλλά αυτό είναι μια ιστορία που θα σου πω μια άλλη φορά».

«Θυμάμαι πόσο ντρεπόμουν να πάω σχολείο την επόμενη ημέρα»

«Τώρα θα κάνουμε focus σε ένα τηλεφώνημα που συνέβη εκείνο το μεσοδιάστημα. Ήταν που λες ένα διάστημα της ζωής μου το οποίο δεν μπορώ να προσδιορίσω, φαντάζομαι ήταν ένας χρόνος και κάτι, που περνούσα πάρα πολύ χρόνο με την θεία μου την Παγώνα γιατί η μαμά μου είτε έτρεχε με το σπίτι, μ μαστόρους να πάρει προσφορές, δεν είχε και ιδέα η γυναίκα.

Είμαι μπροστά σε ένα τηλεφώνημα στο οποίο μιλάει με τη θεία μου και της λέει “άσε Παγώνα μου, ζορίζομαι πάρα πολύ. Να, αλλιώς τα υπολογίζω και αλλιώς όλο βγαίνουν έξοδα αλλά πρέπει να αφήνω και το σπίτι εδώ πέρα γιατί έχουμε έξωση ή κάτι σχετικό” και έχω καταστεναχωρηθεί.

Και συνεχίζει και λέει “τώρα σκέψου ότι θέλω να πάω την Ιωάννα για κούρεμα και δεν έχω λεφτά να την πάω κομμωτήριο”. Και το ακούω αυτό κι έχω καταστεναχωρηθεί εγώ τώρα. Και λέω “θα βοηθήσω”.

Η βοήθεια λοιπόν είναι η εξής. Άνοιξα το συρτάρι που ήξερα ότι η μαμά κρύβει το ψαλίδι και κάνω τακ τακ. Τα ξαναβλέπω, το ένα ήταν εδώ, το άλλο ήταν εκεί. Δεν πτοούμαι βέβαια, παίρνω το ψαλίδι και τα κόβω ακόμα πιο κοντά. Κάποια στιγμή μετά από 10 λεπτά που η μαμά μου μιλάει στο τηλέφωνο βγαίνω στο σαλόνι και λέω “μαμά”. Είχε φτάσει το ένα μαλλί μου κάπου εδώ.

Η μαμά μου με βλέπει, σαστίζει, μου λέει “τι έκανες πουλάκι μου;”. Της λέω “ήθελα να σε βοηθήσω γιατί άκουσα στο τηλέφωνο ότι δεν έχεις λεφτά να με πας κομμωτήριο. Προφανώς μετά η μαμά με πήγε στο κομμωτήριο και κατέληξα με αυτό το σκοροφαγωμένο καπελάκι που έμοιαζα με αγόρι. Νομιζω εκείνο το διάστημα η μαμά μου μου φορούσε συνέχεια φουστίτσες για να μην με μπερδεύει ο κόσμος και να μην νομίζουν ότι είμαι αγοράκι όντως. Οπότε είναι από τις λίγες φορές που η βοήθεια που προσέφερα δεν έπιασε κανέναν απολύτως τόπο. Θυμάμαι πόσο ντρεπόμουν να πάω σχολείο την επόμενη ημέρα. Ένιωθα πολύ περίεργα γιατί ήμουν πολύ γλυκό κοριτσάκι με τα μαλλάκια μου τα καστανόξανθα Οπότε αυτή ήταν η ιστορία του σκοροφαγωμένου μαλλιού».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

@j.touni Εγώ πάντως να βοηθήσω ήθελα😅✂️ Αν μεγάλωσες 90s βάλε μου φώτο στα σχόλια με το δικό σου τραγικό κούρεμα! @my7days.gr #storytime #jtouni #fyp #foryoupage #viral ♬ original sound – Ioanna Touni

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Λαθρεμπόριο με δωρητές σπέρματος και «παρατράγουδα» στο ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου - Έρευνα του BBC Chevron Left
Λαθρεμπόριο με δωρητές σπέρματος και «παρατράγουδα» στο ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου - Έρευνα του BBC
«O μήνας του μέλιτος έγινε εφιάλτης»: Η Daily Mail για το δυστύχημα με το ελικόπτερο στη Σίφνο
ελικόπτερο Chevron Right