Πολλοί έσπευσαν να επικρίνουν την Σακίρα τις πρώτες ώρες μετά από τον μεγάλο σεισμό στην Κολομβία. Η ανάρτησή της – «Αγαπημένη Κολομβία, η καρδιά μου είναι κοντά σε όλους όσους ένιωσαν σήμερα αυτόν τον σεισμό και στις οικογένειες που περνάνε τόσο οδυνηρές στιγμές»- κρίθηκε ανεπαρκής από εκείνους που περίμεναν από τη σταρ μια πιο χειροπιαστή ένδειξη στήριξης.
Όμως, έστω και με καθυστέρηση μερικών ημερών, η Σακίρα βρίσκεται στην Κολομβία για να επισκεφτεί τις πληγείσες περιοχές.
Όπως θα δείτε στα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, η pop star που έκλεψε τα φώτα στο Ημίχρονο του Τελικού του Μουντιάλ, επισκέφτηκε με τη συνοδεία της την επαρχία Τσοκό στις ακτές του Ειρηνικού. Είναι η περιοχή που πλήγηκε περισσότερο από όλες από τον σεισμό, όπου πόλεις και χωριά ισοπεδώθηκαν κυριολεκτικά.
Έχοντας στο πλευρό της τον Αμερικανό φιλάνθρωπο Χάουαρντ Μπάφετ, η Σακίρα ανακοίνωσε ότι το ίδρυμά της Pies Descalzos θα αναλάβει την ανοικοδόμηση σχολείων σε μια προσπάθεια ανακούφισης των πληγέντων.
«Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι ότι, μόλις αρθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όλα αυτά τα σχολεία δεν θα ανοικοδομηθούν, ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι θα ξεχαστούν», είπε η Σακίρα μιλώντας σε δημοσιογράφους από το Κιμπντό, την πρωτεύουσα της επαρχίας. Και πρόσθεσε ότι έχει ήδη εξασφαλιστεί το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων για το έργο της ανοικοδόμησης.
Shakira llegando a Quibdó, Chocó! 🇨🇴 pic.twitter.com/pjOuXIqckJ
— Fader SHK (@faderg2_) August 17, 2026
🇨🇴 La cantante colombiana Shakira y el filántropo Howard Buffett visitaron este lunes la ciudad de Quibdó para evaluar los daños provocados por el terremoto de magnitud 7,4.
La artista anunció una inversión de 1,25 millones de dólares destinada a la reconstrucción de escuelas…
— Alerta Mundial (@AlertaMundoNews) August 18, 2026
shakira ha anunciado que construira 10 escuelas en el chocó con su fundación pies descalzos y el empresario howard buffett, además de donar 1 millón de dólares para la reconstrucción del departamento
jueputa, enserió que en colombia no tenemos artista mas grande esta mujer ❤️🩹🇨🇴 pic.twitter.com/1oRNiSXDP0
— 𝖙𝖎𝖒𝖔𝖗 (@hey_timor) August 17, 2026


