Κορονοϊός στην Ελλάδα: Τι να προσέχουν οι ευπαθείς ομάδες

Νέο βίντεο από το υπουργείο Υγείας για τον κορονοϊό με έμφαση στις ευπαθείς ομάδες. Τι πρέπει να προσέχουν.
Κορονοϊός στην Ελλάδα: Τι να προσέχουν οι ευπαθείς ομάδες
EUROKINISSI/ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ
iEidiseis

iEidiseis

18:04 - 09/03/2020
Τελευταία ενημέρωση: 22:43 - 09/03/2020

Νέο βίντεο ενημέρωσης για τον κορονοϊό, με έμφαση στις ευπαθείς ομάδες και σύσταση να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες, ειδικά για τους επόμενους δυο μήνες, δημοσίευσε τη Δευτέρα το Υπουργείο Υγείας.

{https://twitter.com/YpYgGR/status/1237061487392436231}

Σημειώνεται πως η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε σήμερα το μέτρο της ισχυρής σύστασης για αποφυγή των μη αναγκαίων ταξιδιών και συγχρωτισμού, οπουδήποτε κι αν είναι αυτά σε εσωτερικό ή εξωτερικό, σε ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Οι ομάδες αυτές περιλαμβάνουν ασθενείς άνω των 70 ετών, ασθενείς με χρόνια καρδιαγγειακά νοσήματα, ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη και ασθενείς που πάσχουν από χρόνιες καταστάσεις ανοσοκαταστολής, όπως αυτές προσδιορίζονται από τον ιατρό τους.

Αναφορικά με τις ευπαθείς ομάδες, η Επιτροπή εισηγήθηκε αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής και απαγόρευση του μη απαραίτητου επισκεπτηρίου στα κέντρα ημερήσιας φροντίδας, κέντρα αποκατάστασης, μονάδες ημερήσιας νοσηλείας και μονάδες τεχνητού νεφρού.

Παράλληλα, θα υπάρξει πρόβλεψη από τον ΕΟΠΥΥ για ανανέωση της συνταγογράφησης των ασθενών με χρόνια νοσήματα, έως και 30 Ιουνίου 2020.

Εξάλλου, η Επιτροπή θέλει να τονίσει ότι τις επόμενες εβδομάδες αναμένουμε, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο και όπως παρατηρούμε στην υπόλοιπη Ευρώπη, περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας ότι τα κρούσματα στην Ελλάδα είναι συνολικά 84 καθώς εντοπίστηκαν ακόμη 11 ασθενείς.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων