Viral

Πάστα φούρνου στο σπίτι με την κλασική συνταγή που αγαπάμε

Η πάστα φούρνου ή πάστα ψυγείου είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά όλων όταν μεγαλώνουμε που δυστυχώς έχει γίνει δυσεύρετο.

Η πάστα φούρνου ή πάστα ψυγείου -ανάλογα από που κρατάει η σκούφια του καθενός- ήταν για πολλά χρόνια το γλυκό της Κυριακής στα ελληνικά σπίτια. Ερχόταν τρεμουλιαστή, δείγμα φρεσκάδας, από το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς και σπάνια έμενε ακόμα και ένα κομμάτι για να μπει στο ψυγείο.

Με τον καιρό νέες μοδάτες παρασκευές πήραν τη θέση της πάστας φούρνου στις προθήκες των ζαχαροπλαστείων, κυρίως των αθηναϊκών, κι εμείς μείναμε με την όρεξη.

Ευτυχώς, η σεφ Γωγώ Δελογιάννη σήμερα μας έδειξε στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» πως μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι αχτύπητη πάστα φούρνου, χρησιμοποιώντας έτοιμη βάση παντεσπάνι από το ράφι του σούπερ μάρκετ.

Εννοείται πως, όποιος θέλει μπορεί να φτιάξει ο ίδιος το παντεσπάνι που θα χρησιμοποιήσει. Επίσης, μπορεί να αρωματίσει με ό,τι θέλει την κρέμα ζαχαροπλαστικής, ακόμα και να προσθέσει κακάο.

Τα υλικά:

1 βάση παντεσπάνι έτοιμη από το σούπερ μάρκετ

Για το σιρόπι:

2 κούπες νερό

2 κούπες ζάχαρη

1 βανίλια

2 κ.σ. κονιάκ

1 λεμόνι χυμό

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

120 γρ. ζάχαρη

120 γρ. κορν φλάουρ

70 γρ. βούτυρο

150 γραμμάρια σαντιγί ελαφρά χτυπημένη

Για την γκανάς σοκολάτας:

350 κουβερτούρα

300 κρέμα γάλακτος

Δείτε τον τρόπο εκτέλεσης στο βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
4 οικονομικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί για την 28η Οκτωβρίου
Υποτροφίες από ΙΚΥ για διδάκτορες και σπουδές στις ΗΠΑ - Όλα για τις αιτήσεις και τις προϋποθέσεις
Chevron Right