Η εκπομπή της ΕΡΤ «Κυψέλη» έδειξε πως γίνεται ο νηστίσιμος σοκολατένιος κορμός με χαλβά.
Υλικά:
- 200γρ. κουβερτούρα
- 100γρ. ηλιέλαιο
- 20γρ. κονιάκ
- 400γρ. χαλβά κομμένο σε κυβάκια
- 150γρ. φουντούκια ή αμύγδαλα
Εκτέλεση:
- Σε μπεν μαρί βάζουμε το ηλιέλαιο και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει χωρίς να καεί και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Κατεβάζουμε το μπολ από τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά από τη σοκολάτα. - Καλύπτουμε μια μακρόστενη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε το μείγμα μας.
- Κουνάμε καλά τη φόρμα να πάει το μείγμα παντού και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τέσσερις ώρες.
Δείτε το σχετικό βίντεο: