Viral

Αρνάκι στη λαδόκολλα: Κρέας λουκούμι και πατατούλες όνειρο για το Πάσχα

Φανταστική συνταγή για αρνάκι στη λαδόκολλα.
Αρνί στη λαδόκολλα
ΕΡΤ

Το αρνάκι στη λαδόκολλα είναι από τις πιο αγαπημένες παραδοσιακές ελληνικές συνταγές. Είναι ιδανικό για Πάσχα στην πόλη ή για εκείνους που βαριούνται να μπουν στη διαδικασία να σουβλίσουν.

Το κρέας βγαίνει ασύγκριτα τρυφερό, αφού έχει απορροφήσει όλα τα αρώματα από τα μυρωδικά, το λεμόνι και το πορτοκάλι. Οι πατάτες λιώνουν στο στόμα και όλα αυτά με λίγες κινήσεις και χωρίς κίνδυνος αποτυχίας.

Γιατί η επιτυχία του συγκεκριμένου πιάτου εξαρτάται αποκλειστικά από δύο παράγοντες: Να είναι το κρέας καλής ποιότητας και να έχουμε χρόνο για να ψηθεί αργά και να μελώσει.

Υλικά:

1,5 κιλό αρνάκι Λήμνου μπούτι ή χέρακι ολόκληρο

1 σκόρδο

1 κιλό πατάτες

1 κρεμμύδι

1/2 λεμόνι

1/2 πορτοκάλι

1/4 κούπας ελαιόλαδο

Κλωνάρια δεντρολίβανο

Αλάτι – πιπέρι

Για τη μαρινάδα:

4 σκελίδες σκόρδο

1,5 κουταλιές σούπας μουστάρδα

1 κουταλιά σούπας ρίγανη αποξηραμένη

1 κουταλιά σούπας δεντρολίβανο

2/3 κούπας λευκό κρασί

1/3 κούπας ελαιόλαδο

1/2 κούπα χυμό λεμόνι

Αλάτι – πιπέρι

Για το τέλος:

Λίγο βούτυρο

Εκτέλεση:

Σε ένα δοχείο που χωράει το κρέας, ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Βουτάμε μέσα το κρέας και το αφήνουμε για όλο το βράδυ.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς.

Ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά. Τα προσθέτουμε στην μαρινάδα.

Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας χρυσόχαρτο. Από πάνω στρώνουμε με λαδόκολλα.

Απλώνουμε στο κέντρο της λαδόκολλας πρώτα τις πατάτες και τα υπόλοιπα λαχανικά και λεμονοπορτόκαλα. Από πάνω στερεώνουμε το κρέας και περιχύνουμε με ό,τι απόμεινε από τη μαρινάδα.

Κλείνουμε καλά σε πακέτο και το ακουμπάμε πάνω σε λαμαρίνα.

Βάζουμε στο φούρνο στους 230 και αφήνουμε να ψηθεί για 30 λεπτά.

Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς και σιγομαγειρεύουμε για 2,5 – 3 ώρες.

Αφαιρούμε από τον φούρνο. Ανοίγουμε το πακέτο με το κρέας. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο την πέτσα του αρνιού και ξαναβάζουμε στους 230 ανοιχτό για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πέτσα και να έχει γίνει τραγανή.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Η σωστή παραδοσιακή μαγειρίτσα χωρίς μαρούλι - Συνταγή
Τραγωδία στη ΛΔ του Κονγκό - Πάνω από 140 νεκροί από πυρκαγιά σε ποταμόπλοιο (Βίντεο)
Chevron Right