Viral

Το καλύτερα πασχαλινά τσουρέκια έχουν ένα μυστικό – Συνταγή

Ο pastry chef Δημήτρης Μακρυνιώτης μπήκε στη κουζίνα του «Στούντιο 4» και μας έφτιαξε το περίφημο τσουρέκι του.
Τσουρέκι
ΕΡΤ

Το τσουρέκι είναι από εκείνα τα γλυκά που οι γιαγιάδες μας τα περιέγραφαν ως μπελαλίδικα. Όμως, με τη σωστή καθοδήγηση, χρόνο για να φουσκώσει κι ένα δυνατό μίξερ, το «απόλυτο» τσουρέκι μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Το μυστικό της επιτυχίας…

Ένα είναι το μυστικό της επιτυχίας για το τσουρέκι. Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Από το λιωμένο βούτυρο -ποτέ καυτό- ως το νερό, το γάλα και τα αυγά, τα πάντα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ή και λίγο παραπάνω (30 – 40 βαθμούς).

Σε περίπτωση που τα υλικά είναι κρύα, η μαγιά δεν θα φουσκώσει. Αν πάλι είναι ζεστά, η μαγιά θα καεί.

Υλικά για 3 τσουρέκια μεσαίου μεγέθους:

1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι

150 γρ. βούτυρο αγελάδος

280 γρ. ζάχαρη

22 γρ. ξηρή μαγιά

200 ml γάλα πλήρες

90 ml νερό

80 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι

2 μεσαία αβγά

1 1/2 κ.γ μαχλέπι

1/2 κ.γ κάρδαμο (κακουλέ)

1/2 κ.γ μαστίχα τριμμένη

μια βανίλα

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Υλικά για την επάλειψη:

1 αβγό

1 κ.σ γάλα πλήρες

Ακολουθήστε τις οδηγίες του Δημήτρη Μακρυνιώτη βήμα – βήμα:

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Σχολεία Chevron Left
Αυτό είναι το πρόγραμμα εξετάσεων για Γυμνάσια, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Γιώργος Φλωρίδης: Επιθετικότητα
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης Chevron Right