Viral

Taste Atlas: Κορυφαία κουζίνα του κόσμου η ελληνική – Τα 25 φαγητά που πρέπει να δοκιμάσετε

Ποια φαγητά «αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο το πνεύμα, την παράδοση και την ποικιλία των γεύσεων που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα».
Χωριάτικη σαλάτα
Unsplash | Loes Klinker

Με την Ελλάδα να κατατάσσεται στην 1η θέση στον κόσμο όσον αφορά στο φαγητό, είναι σαφές ότι οι γαστρονομικές εμπειρίες βρίσκονται στο επίκεντρο. Τα φαγητά στην Ελλάδα συχνά θεωρούνται ως οι κορυφαίες στιγμές του ταξιδιού, όχι μόνο για τη γεύση, αλλά και για τα σκηνικά και τις αισθήσεις που προκαλούν.

Συγκεκριμένα, το Taste Atlas στο αφιέρωμά του για την ελληνική κουζίνα, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη (29/4), προτείνει 25 φαγητά που πρέπει να δοκιμάσει κάποιος στην Ελλάδα και γράφει το εξής: «Φανταστείτε να κάθεστε σε μια ρουστίκ παραθαλάσσια ταβέρνα, με τη μυρωδιά των ψητών θαλασσινών να αναμειγνύεται με το αλμυρό αεράκι, καθώς τα κύματα σκάνε απαλά δίπλα σας και ο χρόνος μοιάζει να επιβραδύνεται. Ή φανταστείτε ένα ήσυχο ορεινό χωριό, όπου ο αέρας γεμίζει με τη ζεστασιά των πιάτων που μαγειρεύονται αργά σε ξυλόφουρνους, προσφέροντας μια βαθιά αίσθηση άνεσης και παράδοσης».

Taste Atlas: Δύο ελληνικά πιάτα με κεφτεδάκια στα 10 καλύτερα του κόσμου – Η λίστα με τα 50 κορυφαία

Ακόμα, το Taste Atlas τονίζει: «Η ελληνική κουζίνα είναι βαθιά συνδεδεμένη με τα τοπικά έθιμα και τον ρυθμό των εποχών – το καλοκαίρι φέρνει χαλαρές συγκεντρώσεις με λιχουδιές στα κάρβουνα και φρέσκες σαλάτες κάτω από λαμπερά ηλιοβασιλέματα, ενώ ο χειμώνας χαρακτηρίζεται από χορταστικά μαγειρευτά και ψημένα στο φούρνο γεύματα που μοιράζονται σε ζεστά, φιλόξενα σπίτια».

Γιορτές όπως το Πάσχα, σύμφωνα με το Taste Atlas, «προσθέτουν ένα άλλο επίπεδο, με το γλυκό ψωμί του τσουρεκιού και τις γιορτές που ενώνουν οικογένειες και κοινότητες».

Απλότητα και αυθεντικότητα στην ελληνική κουζίνα

Σε άλλο σημείο του αφιερώματός του, το Taste Atlas επισημαίνει: «Αυτό που κάνει την ελληνική κουζίνα μοναδική είναι η απλότητα και η αυθεντικότητά της. Τα γεύματα συχνά αναδεικνύουν μερικά υψηλής ποιότητας, φρέσκα συστατικά που προετοιμάζονται με απλούς τρόπους. Συστατικά όπως το ελαιόλαδο, τα βότανα, τα θαλασσινά, τα φρέσκα λαχανικά και τα τοπικά παραγόμενα τυριά όχι μόνο εμπλουτίζουν τις γεύσεις, αλλά και αντανακλούν τα ποικίλα τοπία και κλίματα της Ελλάδας».

Έτσι, σύμφωνα με τον ιστόσοτοπο, «για να βιώσετε πραγματικά τον πλούτο της ελληνικής κουζίνας, εξερευνήστε αυτά τα 25 πιάτα που αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο το πνεύμα, την παράδοση και την ποικιλία των γεύσεων που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα».

Τα 25 ελληνικά φαγητά που προτείνει το Taste Atlas

  • Σουβλάκι και γύρος
  • Μουσακάς
  • Χωριάτικη σαλάτα
  • Χόρτα
  • Γεμιστά
  • Σπανακόπιτα
  • Μπουγάτσα
  • Ντάκος
  • Καλαμαράκια
  • Μύδια
  • Φάβα
  • Κουλούρι
  • Τζατζίκι
  • Κεφτεδάκια
  • Σαγανάκι
  • Φασολάκια
  • Μπριάμ
  • Στιφάδο
  • Ντολμάδες
  • Μελομακάρονα
  • Τσουρέκι
  • Κουραμπιέδες
  • Βασιλόπιτα
  • Λουκουμάδες
  • Δίπλες

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TasteAtlas (@tasteatlas)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, στη Βουλή Chevron Left
«Καμπανάκι» Δένδια για τα στρατιωτικά νοσοκομεία: Αδύνατη η επιβίωσή τους με αυτές τις πληρότητες
ΣΚΑΪ: Ηχηρή παραίτηση πριν το τέλος της σεζόν από το κανάλι
ΣΚΑΪ Chevron Right