Viral

Δροσερό γιαουρτογλυκό με 2 υλικά και ελάχιστες θερμίδες

Το κλασικό γιαουρτογλυκό της μαμάς εκτοξεύεται σε νέα γευστικά ύψη με αυτό το πανεύκολο και υγιεινό γλυκό.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Όταν ο υδράργυρος εκτοξεύεται στα ύψη, τότε το μυαλό όλων μας πάει στο γλυκό. Όμως, ένα γλυκό δροσερό, εύκολο στην παρασκευή και φτωχό σε θερμίδες, για να μην πάει χαμένη όλη η προσπάθεια που κάναμε για να βγούμε στην παραλία.

Η συγκεκριμένη συνταγή αξιοποιεί το ελληνικό γιαούρτι και δίνει ένα αποτέλεσμα λαχταριστά βελούδινο, υγιεινό και απολαυστικό μέσα στον καύσωνα.

Γίνεται σε 5 λεπτά και η μόνη θυσία που απαιτεί από εμάς είναι να περιμένουμε να παγώσει.

Υλικά:

Απαραίτητα:

  • 1 φακελάκι ζελέ χωρίς ζάχαρη στη γεύση που σας αρέσει
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
  • 200 ml βραστό νερό
  • 200 ml κρύο νερό

Προαιρετικά:

  • 1 κ.σ μέλι
  • 4 φλ. ψιλοκομμένα φρούτα της επιλογής σας

Εκτέλεση:

  • Σε ένα πυράντοχο μπολ, ρίχνουμε το ζελέ σε σκόνη και το βραστό νερό. Ανακατεύομε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως το ζελέ.
  • Προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε ξανά.
  • Όταν το διαλυμένο ζελέ γίνει χλιαρό, προσθέτουμε και το γιαούρτι και το μέλι, αν θέλουμε, και ανακατεύουμε καλά. Ο σκοπός μας είναι να μην αφήσουμε φυσαλίδες αέρα στο μείγμα.
  • Τοποθετούμε τη ρευστή πανακότα σε φορμάκια ή σε ποτήρια και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
  • Διακοσμούμε με τα φρούτα της αρεσκείας μας και απολαμβάνουμε.
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Έρχονται επίδομα 250 ευρώ και ένα ενοίκιο - Ποιοι θα τα πάρουν