Όταν ο υδράργυρος εκτοξεύεται στα ύψη, τότε το μυαλό όλων μας πάει στο γλυκό. Όμως, ένα γλυκό δροσερό, εύκολο στην παρασκευή και φτωχό σε θερμίδες, για να μην πάει χαμένη όλη η προσπάθεια που κάναμε για να βγούμε στην παραλία.
Η συγκεκριμένη συνταγή αξιοποιεί το ελληνικό γιαούρτι και δίνει ένα αποτέλεσμα λαχταριστά βελούδινο, υγιεινό και απολαυστικό μέσα στον καύσωνα.
Γίνεται σε 5 λεπτά και η μόνη θυσία που απαιτεί από εμάς είναι να περιμένουμε να παγώσει.
Υλικά:
Απαραίτητα:
- 1 φακελάκι ζελέ χωρίς ζάχαρη στη γεύση που σας αρέσει
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
- 200 ml βραστό νερό
- 200 ml κρύο νερό
Προαιρετικά:
- 1 κ.σ μέλι
- 4 φλ. ψιλοκομμένα φρούτα της επιλογής σας
Εκτέλεση:
- Σε ένα πυράντοχο μπολ, ρίχνουμε το ζελέ σε σκόνη και το βραστό νερό. Ανακατεύομε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως το ζελέ.
- Προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε ξανά.
- Όταν το διαλυμένο ζελέ γίνει χλιαρό, προσθέτουμε και το γιαούρτι και το μέλι, αν θέλουμε, και ανακατεύουμε καλά. Ο σκοπός μας είναι να μην αφήσουμε φυσαλίδες αέρα στο μείγμα.
- Τοποθετούμε τη ρευστή πανακότα σε φορμάκια ή σε ποτήρια και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Διακοσμούμε με τα φρούτα της αρεσκείας μας και απολαμβάνουμε.