Το Χρήστο Μοίρα τον γνωρίζεται όλοι; Έκανε την εμφάνισή του ως διαγωνιζόμενος στο «MasterChef», δοκίμασε την τύχη του στο εξωτερικό με επιτυχία και πλέον έχει επιστρέψει στην Ελλάδα, γεμάτος ιδέες και δημιουργική διάθεση.
Το cheese cake που έδειξε στο «Καλοκαίρι παρέα» με την Κατερίνα Καραβάτου γίνεται πανεύκολα, ακόμα και από παιδιά, και δροσίζει χωρίς να βαραίνει.
Υλικά:
Για τη βάση:
250 γρ. μπισκότα Digestive (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χωρίς ζάχαρη)
120 γρ. βούτυρο
Για τη γέμιση:
500 γρ. τυρί κρέμα
200 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη άχνη (ή 10% της ποσότητας σε στέβια ή 70% της ποσότητας σε μέλι)
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Για την επικάλυψη:
150 γρ. μαρμελάδα λεμόνι
2 κουτ. σούπας νερό
Εκτέλεση:
Σπάμε τα μπισκότα με το χέρι μας και τα βάζουμε σε μπλέντερ. Τα θρυμματίζουμε καλά. Λειώνομε το βούτυρο -δεν το καίμε) και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί. Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα λεμονιού. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, προσθέτουμε τη σαντιγί κι ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Σε ξεχωριστό μπολ, αραιώνουμε τη μαρμελάδα με το νερό.
Συναρμολόγηση:
Το cheese cake μπορεί να γίνει σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο ή σε ποτήρια σε ατομικές μερίδες.
Τοποθετούμε το μείγμα μπισκότου – βουτύρου στον πάτο και πιέζουμε με ένα κουτάλι να στρώσει ομοιόμορφα. Ρίχνουμε από πάνω τη κρέμα και στρώνουμε με μια σπάτουλα.
Περιχύνουμε με την αραιωμένη μαρμελάδα και διακοσμούμε, αν θέλουμε, με λεπτές φέτες λεμόνι και φυλλαράκια δυόσμου ή μέντας.
Βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για 3 ώρες περίπου. Το γλυκό γίνεται ακόμα καλύτερο αν μείνει στο ψυγείο ένα ολόκληρο βράδυ.
TIP: Για να γίνει πηχτή και αφράτη η σαντιγί μας πρέπει η κρέμα γάλακτος να είναι πολύ κρύα. Για καλύτερο αποτέλεσμα, μπορούμε να την βάλουμε στην κατάψυξη για μερικά λεπτά.
Δείτε βήμα – βήμα την παρασκευή του chessecake: