Viral

Η πίτα του τεμπέλη: Γίνεται πανεύκολα και δεν συγκρίνεται με καμία

Ο σεφ Τίμος Ζαχαράτος μας δείχνει πως θα φτιάξουμε μια πανεύκολη πίτα, τέλεια για snack μπροστά στη τηλεόραση ή για σχολικό γεύμα.

Μοιάζει με ιταλική φοκάτσα ή τη φημισμένη λαδένια της Μήλου αλλά και τις πίτες χωρίς φύλλο της κεντρικής Ελλάδας, όπως η μπατζίνα και η μπλατσαριά. Αφράτη ζύμη, γεμιστή με τυράκι που αναδίδει αρώματα από τη ρίγανη και το φρέσκο κρεμμυδάκι που κρύβει στις πτυχές της, γίνεται ανάρπαστη από μικρούς και μεγάλους και ρίχνει στα αυτιά στις πίτσες του εμπορίου.

Όμως, το μεγαλύτερο ατού της «πίτας του τεμπέλη» όπως την ονόμασε ο σεφ Τίμος Ζαχαράτος είναι αυτό που λέει το όνομά της. Σε 10 λεπτά είναι έτοιμη και την έχουμε βάλει στον φούρνο.

Υλικά:

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή καλαμποκάλευρο

3 αυγά

40 ml ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας τσίπουρο

310 ml νερό

3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια

4 πιπεριές Φλωρίνης

2 σκελίδες σκόρδο

1 κουτ. γλ. ρίγανη

300 γρ. φέτα θρυμματισμένη ή άλλο λευκό τυρί

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι για να μην έχει πουθενά γρομπαλάκια.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τις ψιλοκομμένες πιπεριές μέχρι να μαραθούν.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με μίξερ χειρός ή αυγοδάρτη.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το τσίπουρο, το νερό, τη ρίγανη, λίγο αλάτι (ανάλογα με το πόσο αλμυρή είναι η φέτα μας) και μπόλικο πιπέρι.

Χτυπάμε ξανά να ενωθούν τα υλικά κι αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι σε δόσεις.

Όταν το μείγμα γίνει σαν πηχτός χυλός, προσθέτουμε τη φέτα και τα σοταρισμένα λαχανικά.

Ανακατεύουμε με τα χέρια και αδειάζουμε σε λαδωμένη βαθιά λαμαρίνα. Πατάμε ελαφρά για να έχουμε μια ομοιόμορφη στρώσει και ψήνουμε 30—35 λεπτά.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Καιρός: Συνεχίζεται η ηλιοφάνεια και σήμερα – Πού περιμένουμε τοπικές βροχές από το απόγευμα
Επιστήμονες ανακάλυψαν στοιχεία για το αν ο χρόνος μπορεί να αντιστραφεί
Chevron Right