Υγεία

Εμβολιασμός αναρρώσαντων: Ποιοι πρέπει να ακυρώσουν τη δεύτερη δόση – Τι γίνεται με το πιστοποιητικό

Απαντήσεις από τον Μ. Θεμιστοκλέους σχετικά με τον εμβολιασμό όσων νόσησαν με κορονοϊό το περασμένο διάστημα.

Παραμένει η οδηγία για ακύρωση της δεύτερης δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19 για τους αναρρώσαντες, εφόσον είχε προγραμματιστεί, καθώς, κατά την ισχύουσα σύσταση, ο εμβολιασμός τους ολοκληρώνεται με την α’ δόση. Παραμένει, επίσης, το πρόβλημα με την έκδοση του πιστοποιητικού εμβολιασμού τους.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Μάριος Θεμιστοκλέους ενημέρωσε, στη συνέντευξη τύπου της Τρίτης, πως «το πιστοποιητικό εμβολιασμού σε αυτούς που έχουν νοσήσει και θα κάνουν μία δόση, θα είναι έτοιμο την επόμενη Τετάρτη. Δηλαδή σε άλλες 10 μέρες από σήμερα θα είναι έτοιμο, έτσι ώστε αυτοί που έχουν νοσήσει και έχουν κάνει μία δόση σύμφωνα με τις συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών να μπορούν να πάρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού».

Επίσης, οι ίδιοι πολίτες «ακυρώνουν από μόνοι τους τη δεύτερη δόση, με βάση τις οδηγίες», κατά τον ΓΓ της ΠΦΥ. « Έχουμε τις τρεις περιπτώσεις», θύμισε:

  • «Αν κάποιος έχει νοσήσει, θα πρέπει να περάσει ένα διάστημα 6 μηνών έτσι ώστε να κάνει την πρώτη δόση.
  • Αν έχει πρώτη δόση προγραμματισμένη πριν από τους 6 μήνες, θα ακυρώσει ο ίδιος το ραντεβού του και στους έξι μήνες, αφού ολοκληρώσει τους έξι μήνες, τότε θα κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστεί.
  • Αν έχει κάνει την πρώτη δόση και περιμένει τη δεύτερη, θα ακυρώσει ο ίδιος από μόνος του τη δεύτερη δόση, όλες τις περιπτώσεις τις έχουμε ανακοινώσει».

406 νέα κρούσματα, 16 θάνατοι, 277 διασωληνωμένοι

Στα 406 ανήλθαν τα νέα κρούσματα του κορονοϊού, σύμφωνα με την ημερήσια ενημέρωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την Τρίτη (22/6). Καταγράφηκαν 16 νέοι θάνατοι, ενώ 277 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Το τελευταίο 24ωρο διεξήχθησαν 22.359 τεστ με την θετικότητα να ανέρχεται στο 1,82%.

Αξίζει να αναφερθεί πως από το σύνολο των σημερινών κρουσμάτων, τα 213 εντοπίζονται στην Αττική (94 χθες), ενώ 32 στη Θεσσαλονίκη (21 χθες).

  • Διαβάστε αναλυτικά εδώ.
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Άγριες Μέλισσες - Spoiler: Ποια είναι τα ζευγάρια στο τρίτο κύκλο
Rapid test: Πού γίνονται δωρεάν την Τετάρτη (23/6)
Chevron Right