Υγεία

Σε υψηλά επίπεδα τα κρούσματα, παρά τη μείωση των τεστ

Παρά τη μείωση των τεστ, κατά 6.328 σε σχέση με το περασμένο 24ωρο, τα κρούσματα κινήθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα για δεύτερη ημέρα.

1.913 νέα κρούσματα επιβεβαίωσε το τελευταίο 24ωρο ο ΕΟΔΥ, επί 49.215 τεστ (22.523 μοριακά και 26.692 rapid), λιγότερων δηλαδή ελέγχων σε σχέση με την Τρίτη. 

Προκύπτει, μάλιστα, πως η ημερήσια θετικότητα αυξήθηκε, στο 3,89%, έναντι 3,86% χθες, με τον δείκτη να πλησιάζει το λεγόμενο «όριο συναγερμού» (4%).

Σημειώνεται πως από τα παραπάνω κρούσματα, τα 869 εντοπίζονται στην Αττική, ενώ τα 200 είναι από τη Θεσσαλονίκη.

Στο σύνολό τους, από την αρχή της επιδημίας στην Ελλάδα, οι μολύνσεις έφτασαν τις 184.686.

Επιπλέον, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε απόψε πως τo Rt για την επικράτεια εκτιμάται σε 0,95 (95%Crl: 0.21-1.70).

Στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία

Ανησυχητική είναι και η εικόνα σε σχέση με τους «σκληρούς» δείκτες της υγειοονμικής κρίσης.

Ειδικότερα, οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 28, ενώ έχουν καταγραφεί 6.371 θάνατοι συνολικά. Το 95,7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Εξάλλου, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 357 – όσοι και χθες – αριθμός που διατηρεί σε υψηλά επίπεδα την πίεση στις ΜΕΘ.

Επισημαίνεται πως η πληρότητα στις Covid – ΜΕΘ της Αττικής αγγίζει το 90%, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας σήμερα το απόγευμα.

Τέλος, οι νέες εισαγωγές (σ.σ. απλές κλίνες) ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας ήταν 304 (ημερήσια μεταβολή +1.67%) το περασμένο 24ωρο, περισσότερες από τα εξιτήρια (216), ενώ ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 258 ασθενείς ανά ημέρα, κατά τον ΕΟΔΥ.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Μίχαλος: Οι επιπτώσεις στην απονομή δικαιοσύνης λόγω πανδημίας
Επεισόδια και προσαγωγές στην πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα
Chevron Right