Σε υψηλά επίπεδα αναμένεται να κινηθούν τα νέα κρούσματα σήμερα, Τετάρτη (24/2), σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, λίγη ώρα πριν την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.
Ειδικότερα, οι έλεγχοι του αρμόδιου Οργανισμού μέχρι τις 12, περίπου, το μεσημέρι είχαν ήδη δώσει 1.500 μολύνσεις, ανέφεραν αρμόδιες πηγές. Συνεπώς, δε μπορεί να αποκλειστή μία δυσάρεστη εξέλιξη με περισσότερες από 2.000 θετικές διαγνώσεις, όπως συνέβη και χθες.
Δείτε εδώ την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για σήμερα 24/2
Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.147 νέα κρούσματα κορονοϊού, επί 55.543 τεστ (με την ημερήσια θετικότητα στο 3,86%). Τους ειδικούς προβληματίζει ιδιαιτέρως η εικόνα της Αττικής, η οποία φαίνεται να βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας, «συγκεντρώνοντας» τα 1.047 από τα παραπάνω περιστατικά του ιού.
Στο λεκανοπέδιο, άλλωστε, μεγάλη ανησυχία προκαλεί και η αυξανόμενη πίεση του ΕΣΥ. Εκτιμάται, μάλιστα, πως η πληρότητα των Covid – ΜΕΘ πλησιάζει ή υπερβαίνει το 90%.
Πριν λίγη ώρα, πληροφορίες ανέφεραν πως η πληρότητα στις κλίνες εντατικής για κορονοϊό σε Ευαγγελισμό και Θριάσιο έφτασε στο 100%. Λιγότερες από 5 κλίνες είναι διαθέσιμες και στις ΜΕΘ του «Σωτηρία».
Δεδομένο θεωρείται ότι τα παραπάνω στοιχεία – αύξηση κρουσμάτων και πίεση στα νοσοκομεία – θα ληφθούν σοβαρά υπόψιν από τους επιδημιολόγους, οι οποίοι συνεδριάζουν απόψε.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έδωσε το «σήμα», νωρίτερα σήμερα, πως το lockdown οδεύει σε παράταση, λέγοντας πως «είδαμε χθες μία απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, η οποία εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας, πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών, να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου».
Περισσότερες λεπτομέρειες για την επιδημιολογική εικόνα συνολικά στη χώρα αναμένεται να δοθούν στην αποψινή ενημέρωση του Υπ. Υγείας για τον κορονοϊό.
Διαβάστε επίσης: