Κορονοϊός: Ελπίδες από νέο φάρμακο - Μπλοκάρει την αναπαραγωγή του ιού

Θετικά είναι τα μηνύματα από Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ καθώς φαίνεται πως ένα νέο φάρμακο μπλοκάρει την αναπαραγωγή του κορονοϊού.
Κορονοϊός: Ελπίδες από νέο φάρμακο - Μπλοκάρει την αναπαραγωγή του ιού

22:04 - 07/04/2020
Τελευταία ενημέρωση: 22:44 - 07/04/2020

Τεράστιο βήμα στον τομέα των φαρμάκων κατά του κορονοϊού φαίνεται πως έχει κάνει το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια. Όπως εξηγεί ο καθηγητής Ραλφ Κόβικ, ο οποίος μελετά και κυνηγά τους κορονοϊούς τα τελευταία 35 χρόνια, η ομάδα του κατάφερε να μπλοκάρει ουσιαστικά την αναπαραγωγή του.

«Εδώ και 35 χρόνια μελετάμε τους κορονοϊόυς και έχουμε επικεντρώσει στην ταυτοποίηση αναστολέων μικρών μορίων τα τελευταία πέντε χρόνια που μπλοκάρουν την αναπαραγωγή και την παθογένεση των κορονοϊών» σημειώνει ο καθηγητής Ράλφ Κόβικ.

Το φάρμακο που έφτιαξε το εργαστήριό του δοκιμάστηκε σε καλλιέργειες ανθρώπινων κυττάρων από τους πνεύμονες με πολύ καλά αποτελέσματα, ενώ εξίσου σημαντική επιτυχία είχε και σε ποντίκια.

«Το φάρμακο αποδίδει καλά εναντίον όλων των αναδυόμενων κορονοϊών περιλαμβανομένου του sars-2» συμπλήρωσε ο καθηγητής και αυτή την περίοδο περνάει από το Αμερικανικό Οργανισμό Φφαρμάκου (FDA).

Στο θέμα των φαρμάκων αναφέρθηκε το μεσημέρι της Τρίτης και ο Σωτήρης Τσιόδρας σημειώνοντας ότι είναι περισσότερο αισιόδοξος για την παραγωγή φαρμάκου παρά εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού. Το εγχείρημα είναι δύσκολο. Kατάλληλο εμβόλιο δεν ανακαλύφθηκε στο παρελθόν ούτε και για τους προηγούμενους δύο κορονοϊούς, που προκάλεσαν επιδημίες με τις ασθένειες SARS και MERS. Ας διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας”, είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Είναι πολύ μεγαλύτερη και υψηλότερη η πιθανότητα να υπάρχει ένα αποτελεσματικό φάρμακο, παρά ένα εμβόλιο, αλλά δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τον αγώνα για ένα επιτυχές εμβόλιο. Πάντως για τον SARS και τον MERS μέχρι σήμερα δεν είχαμε επιτυχές ανθρώπινο εμβόλιο κι αυτό δείχνει την δυσκολία του εγχειρήματος».

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων