Υγεία

Κορονοϊός: Ανησυχία για τις εισαγωγές ασθενών – Σε κρίσιμη κατάσταση η 17χρονη

Συναγερμός έχει σημάνει στους ειδικούς από τις εισαγωγές στα νοσοκομεία νέων σε ηλικία ασθενών. Την ίδια στιγμή, σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο η 17χρονη που έχει βρεθεί θετική στον κορονοϊό.

Οι συνεχείς εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία – νέων σε ηλικία πολιτών, μεταξύ άλλων – ανησυχεί ολοένα και περισσότερο τους λοιμωξιολόγους.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρει το Έθνος, ότι τη Δευτέρα, 17 Αυγούστου, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται 37 νέοι άνθρωποι. Εξ αυτών, οι πέντε νοσηλεύονται στη ΜΕΘ, με το μέσο όρο ηλικίας τους να έχει πέσει στα 50 έτη.

Στο μεταξύ, σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης η 17χρονη που έχει βρεθεί θετική στον κορονοϊό.

Η ανήλικη που εισήχθη στη ΜΕΘ δεν πάσχει από κάποιο άλλο υποκείμενο νόσημα και γι’ αυτό οι θεράποντες γιατροί της κάνουν καθημερινά εξετάσεις, κατά την ίδια πηγή, προκειμένου να καταλάβουν γιατί είναι τόσο επιβαρυμένη η κλινική της εικόνα.

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί πως το μόλις 27 ημερών βρέφος που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ είναι καλά στην υγεία του και οι γονείς του έχουν βρεθεί αρνητικοί στον κορονοϊό.

150 κρούσματα και 2 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Υπενθυμίζεται πως ο ΕΟΔΥ κατέγραψε σήμερα ακόμη 150 κρούσματα κορονοϊού, με το σύνολο των μολύνσεων στη χώρα, από την αρχή της πανδημίας, να αγγίζει τις 7.222, ενώ οι νεκροί λόγω Covid-19 ανήλθαν στους 230.

Παράλληλα, η διασπορά του ιού είναι μεγάλη, σε πάνω από 20 περιοχές της χώρας, για ακόμη μία ημέρα, με την Αττική και τη Θεσσαλονίκη να έχουν εκ νέου τα πρωτεία στους αριθμούς των περιπτώσεων.

Σημειώνεται πως, κατά την ίδια αναφορά, 23 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. «Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 7 (30.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 52.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω».

Ακόμη, «έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 230 θανάτους συνολικά στη χώρα. 81 (35.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

  • Αναλυτικά η επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ εδώ.

Αναφορικά με τη γεωγραφία των 150 κρουσμάτων του 24ωρου γνωστοποιήθηκαν τα εξής:

  • 17 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
  • 8 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
  • 46 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής , εκ των οποίων 14 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,
  • 30 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 7 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
  • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας,
  • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας,
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε Βοιωτίας,
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Δωδεκανήσων,
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας,
  • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας,
  • 5 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,
  • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου ,
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας,
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας,
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κιλκίς,
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κοζάνης,
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κυκλάδων,
  • 7 κρούσματα στη Λάρισα,
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λέσβου,
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας,
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πέλλας,
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου,
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών,
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων,
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής,
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων,
  • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου, τα οποία συνδέονται με γνωστή συρροή.

Σημειώνεται δε πως από τα 125 εγχώρια κρούσματα, τα 18 συνδέονται με ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας. Από τη παραπάνω εικόνα συνάγεται, επίσης, πως τα εισαγόμενα κρούσματα είναι, συνολικά, 25.

Πέρα, δε, από τις Π.Ε. Αττικής και Θεσσαλονίκης, αρκετές μολύνσεις καταγράφηκαν το περασμένο 24ωρο σε Λάρισα και Ημαθία.

 

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Περιστέρι: Ανανέωσε με Παναγιώτη Βασιλόπουλο
Γερμανία: Σοκαριστικό βίντεο δείχνει αστυνομικό να γονατίζει σε λαιμό ανήλικου
Chevron Right