Κορονοϊός: Κανένας νέος θάνατος στην Ελλάδα - 16 νέα κρούσματα, ανήλθαν στα 2506

Τον τελευταίο απολογισμό από την πανδημία του κορονοϊού γνωστοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου ο Σωτήρης Τσιόδρας. Όπως ανέφερε τα νέα κρούσματα ανήλθαν στα 16.
Κορονοϊός: Κανένας νέος θάνατος στην Ελλάδα - 16 νέα κρούσματα, ανήλθαν στα 2506

18:05 - 25/04/2020
Τελευταία ενημέρωση: 18:37 - 25/04/2020

Κανένας νέος θάνατος στην Ελλάδα, από τον κορονοϊό, το τελευταίο 24ωρο. Τα νέα κρούσματα είναι 16 και ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έχει ανέλθει στα 2506.

Όπως είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας 47 άτομα, με μέση ηλικία τα 67 έτη (89,4% με υποκείμενα νοσήματα), παραμένουν διασωληνωμένα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όλης της χώρας. Εξ αυτών, μόλις 13 είναι γυναίκες, ενώ 63 ασθενείς εξήλθαν της εντατικής.

«Ο ιος δεν θα αλλάξει αποτελεσματικά τα επόμενα έτη» είπε ο κ. Τσιόδρας σημειώνοντας ότι ένα αποτελεσματικό εμβόλιο θα έχει θετική επίδραση για τα επόμενα πολλά χρόνια.

«Είναι αδύνατον η χώρα να μείνει για 12 με 18 μήνες σε κατάσταση lockdown. Αυτό που κάνουμε είναι να έχουμε τα σωστά εργαλεία ώστε να παρακολουθούμε την πανδημία στην χώρα και σταδιακά με την βοήθεια των μαθηματικών εργαλείων θα υλοποιούμε συγκεκριμένα μέτρα ώστε να χτίζεται σιγά - σιγά ανοσία. Είναι μαραθώνιος» υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας.

Χαρδαλιάς: Μεγάλος και άσκοπος αριθμός μετακινήσεων- Καμία εκδρομή την Πρωτομαγιά

Η καθημερινότητά μας δεν θα είναι η ίδια και ο μεγάλος και άσκοπος αριθμός μετακινήσεων τις τελευταίες ώρες πρέπει να σταματήσει είπε από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς. Μίλησε για σταδιακή επιστροφή σε μια νέα καθημερινότητα και τόνισε ότι δεν θα γίνει καμία μετακίνηση και εκδρομή την Πρωτομαγιά.

Για την κλινική Ταξιάρχαι σημείωσε ότι κλιμάκιο επιθεωρητών κατέγραψε τα ευρήματα και ζήτησε τα απαραίτητα στοιχεία από την κλινική.

Για την μετακίνηση προς τα ειρηνοδικεία και τα υποθηκοφυλακεία θα γίνεται με χρήση κωδικού Β2 στο 13033. για να πετύχουμε τον στόχο μας πρέπει να επιδείξουμε πειθαρχία. «Μέχρι τις 4 Μαϊου συνεχίζουμε να μένουμε σπίτι. Η πορεία είναι δύσκολη» ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ αυτή την στιγμή «δεν υπάρχουν στοιχεία» ότι άνθρωποι που έχουν αναρρώσει από την Covid-19 και έχουν αντισώματα, είναι προστατευμένοι από ένα δεύτερο κύμα μόλυνσης από τον κορονοϊό.

Με δήλωση που εξέδωσε, ο ΠΟΥ προειδοποιεί να μην δοθούν «διαβατήρια ανοσίας» ή «πιστοποιητικά μη επικινδυνότητας» σε πρόσωπα που είχαν μολυνθεί, υπογραμμίζοντας πως η εν λόγω πρακτική μπορεί στην πραγματικότητα να αυξήσει τον κίνδυνο μετάδοσης της νόσου, καθώς η ακρίβειά τους δεν μπορεί να είναι εγγυημένη.

Άρση μέτρων

Για την άρση των μέτρων μέσα στα επόμενα 24ωρα κλειδώνουν οι αποφάσεις για την άρση των μέτρων στην Ελλάδα.

Πρώτη κίνηση αναμένεται να είναι η άρση της απαγόρευσης μετακίνησης. Συγκεκριμένα οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι στις 4 Μαΐου αναμένεται να αρθεί η απαγόρευση κυκλοφορία. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο τι θα γίνει με τους ηλικιωμένους.

Μικρά εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής κτλ. θα λειτουργήσουν ξανά, αλλά με αυστηρούς περιορισμούς και μέτρα πρόληψης και υγιεινής.

Στις 4 Μαΐου θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις σε όλη την Ελλάδα με εξαίρεση τα νησιά, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο τι θα γίνει με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

13033: Τι πρέπει να γράφει το SMS για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων