Κορονοϊός: Ασθενείς που ανάρρωσαν μπορεί να έχουν «μειωμένη πνευμονική λειτουργία»

«Καμπανάκι» από τους ειδικούς του Χονγκ Κονγκ για τις συνέπειες της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός στο αναπνευστικό.
Κορονοϊός: Ασθενείς που ανάρρωσαν μπορεί να έχουν «μειωμένη πνευμονική λειτουργία»
EPA/YUAN ZHENG
iEidiseis

iEidiseis

16:00 - 16/03/2020
Τελευταία ενημέρωση: 16:11 - 16/03/2020

Οι ασθενείς που αναρρώνουν από τον κορονοϊό ενδέχεται να εμφανίσουν «μειωμένη λειτουργία των πνευμόνων», με κάποιους εξ αυτών να ασθμαίνουν, σύμφωνα με αναφορές γιατρών από το Χονγκ Κονγκ.

Η Νοσοκομειακή Αρχή του Χονγκ Κονγκ δημοσιοποίησε τα σχετικά ευρήματά της αφού οι γιατροί παρακολούθησαν περίπου δώδεκα ανθρώπους που είχαν θεραπευτεί από τον COVID-19. Από αυτούς, δύο με τρία άτομα δεν ήταν σε θέση να κάνουν δραστηριότητες που μπορούσαν να κάνουν στο παρελθόν.

«Λαχανιάζουν αν περπατούν λίγο πιο γρήγορα», δήλωσε την Πέμπτη ο Δρ. Owen Tsang Tak-yin, ιατρικός διευθυντής του Κέντρου Λοιμωδών Νόσων της Αρχής, σύμφωνα με την South China Morning Post. «Μερικοί ασθενείς μπορεί να έχουν μια μείωση από 20 έως 30% στη λειτουργία των πνευμόνων μετά την ανάρρωσή τους», πρόσθεσε.

Εξάλλου, μια ανασκόπηση των πνευμονικών ακτινογραφιών εννέα μολυσμένων ασθενών «έδειξε» σχήματα παρόμοια με «παγωμένο γυαλί» σε όλους τους, γεγονός που υποδηλώνει οργανική βλάβη.

{https://twitter.com/ScienceAlert/status/1238604301100093442}

Ο κ. Tsang είπε επίσης ότι οι ασθενείς θα υποβληθούν σε νέες εξετάσεις για να εκτιμήσουν πόση πνευμονική λειτουργία διατήρησαν καθώς και ότι η φυσιοθεραπεία θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση των πνευμόνων τους.

Ο ίδιος διευκρίνισε, πάντως, ότι η μακροπρόθεσμη επίδραση του κοροναϊού σε ιαθέντες δεν έχει ακόμη κατανοηθεί και πρότεινε στους ασθενείς που έχουν λάβει εξιτήριο να κάνουν καρδιαγγειακή άσκηση, όπως κολύμβηση, για να βοηθήσουν τους πνεύμονες να αναρρώσουν.

Σημειώνεται πως στο Χονγκ Κονγκ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται στα 149 και οι θάνατοι από τον COVID-19 στους 4, σύμφωνα με τον διαδραστικό χάρτη του πανεπιστημίου Johns Hopkins που αντλεί στοιχεία από φορείς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

χακον

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων