Με στόχο τη νίκη που θα δώσει 16 υπερπολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα αγωνίζεται, το απόγευμα του Σαββάτου (28/6), ο Μίλτος Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων Στίβου, η πρώτη κατηγορία του οποίου γίνεται στη Μαδρίτη.
Συγκεκριμένα, ο Μίλτος Τεντόγλου θα αγωνιστεί στο άλμα εις μήκος ανδρών στις 19:00 [ώρα Ελλάδας], έχοντας σημειώσει φέτος 8,27 μ.. Αυτή είναι η τρίτη καλύτερη επίδοση από τους 16 αθλητές που θα συμμετάσχουν. Η καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο ανήκει στον Ματία Φουρλάνι από την Ιταλία με 8,37 μ. και η δεύτερη καλύτερη στον Σιμόν Εχάμερ από την Ελβετία με 8,34 μ.
Ο αγώνας του Μίλτου Τεντόγλου θα μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση από την ΕΡΤ2 (κάνετε κλικ εδώ).
Ποιες οι σημερινές (28/6) ελληνικές συμμετοχές
Επισημαίνεται ότι, πέρα από τον Μίλτο Τεντόγλου, στο σημερινό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων Στίβου, συμμετέχουν πολλοί Έλληνες αθλητές και πολλές Ελληνίδες αθλήτριες.
Αναλυτικά, σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ, πολύ σταθερή χρονιά διανύει η Σταματία Σκαρβέλη, που θα κυνηγήσει βολές πάνω από τα 70,00 μ. και μια θέση ψηλά που θα δώσει σημαντικούς βαθμούς στην ομάδα. Το επίπεδο του αγώνα είναι υψηλό και η Σκαρβέλη με το 70,37 μ. έχει την έβδομη επίδοση. Ο Αναστάσης Ηλιόπουλος θα τρέξει στον τρίτο διάδρομο της πρώτης σειράς και με 13.85 έχει την πέμπτη επίδοση της σειράς του. Στο Α΄ γκρουπ του ύψους θα πάρει μέρος ο Αντώνης Μέρλος με 2,21 μ. φετινό ρεκόρ και την προοπτική να φτάσει ακόμη υψηλότερα.
Στην πρώτη τελική σειρά των 100 μ. εμπ. θα τρέξει η Σοφία Ιωσηφίδου με φετινό 13.49 έχει την όγδοη επίδοση της σειράς της. Η Γεωργία Δεσπολλάρη έχει την εμπειρία και την ικανότητα να ανταπεξέλθει στις συνθήκες της κούρσας των 800 μέτρων. Με 2.13.16 έχει την τέταρτη επίδοση, ωστόσο σε αυτούς τους αγώνες η τακτική θα καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα.
Με υψηλές προσδοκίες για μπει στον αγώνα η Οξάνα Κορένεβα με 14,03 μ. ρεκόρ από φέτος και σταθερές παρουσίες που μπορούν να την φέρουν ψηλά στην κατάταξη. Η αθλήτρια με βάση την αρχική κατάταξη έχει την έκτη επίδοση.
Ο Δημήτρης Παυλίδης έχει πετύχει 65,11 μ. έχει σταθερές παρουσίες στη σεζόν σε έναν αγώνα, όπου μετέχουν κορυφαία ονόματα του αγωνίσματος όπως ο Ντάνιελ Σταλ. Αρκετά πίσω σε σχέση με τον Έλληνα αθλητή είναι ο Ελβετός Βέτερλι (58,05), ο Ούγγρος Χάζακ (61,76) και ο Φινλανδός, Μίκο Λάμπινεν, 58,81 μέτρα.
Έτοιμος να κατέβει το φράγμα των 50.00 είναι ο Δημήτρης Λεβαντίνος στόχος που αν επιτευχθεί θα του δώσει πολύτιμους βαθμούς. Ο έμπειρος αθλητής έτρεξε πριν λίγες ημέρες την απόσταση σε 50.39 και θέλει να εκμεταλλευτεί τις καλές καιρικές συνθήκες και τον γρήγορο αγωνιστικό χώρο.
Ντεμπούτο στη διοργάνωση κάνει η Λάουρα Ζενέγια, που θα τρέξει στο δεύτερο διάδρομο της πρώτης σειράς και με 58.35 έχει την έβδομη επίδοση από τις μετέχουσες. Η τρίτη ημέρα της διοργάνωσης – η δεύτερη εντός σταδίου – κλείνει με τις σκυτάλες 4×100 μ. Ανδρών και Γυναικών. Η χώρα μας θα κατεβάσει δύο δυνατά σύνολα ικανά να βρεθούν στην πρώτη οχτάδα και να πετύχουν μεγάλες επιδόσεις. Η Σοφία Καμπερίδου, η Ραφαέλα Σπανουδάκη, η Δήμητρα Τσουκαλά και η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου είναι η τετράδα των γυναικών. Στους Άνδρες ο Θοδωρής Βροντινός θα πάρει τη θέση του Λάμπρου Βολίκα, που είχε ενόχληση στον προσαγωγό και κρίθηκε πως πρέπει να αποσυρθεί. Δεύτερος θα πάρει σκυτάλη ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και θα ακολουθήσουν οι Σωτήρης Γκαραγκάνης και Βασίλης Μυριανθόπουλος.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων
Ύστερα από την πρώτη πλήρη αγωνιστική ημέρα και έπειτα από 13 αγωνίσματα, η Ελλάδα βρίσκεται στη 14η θέση με μόλις 77,5 βαθμούς. Έτσι, απέχει 14,5 βαθμούς από την Ελβετία, που είναι στη 13η θέση με 92 βαθμούς και «κλειδώνει» έως τώρα την παραμονή της στην ελίτ του ευρωπαϊκού στίβου.
