Ένα 24ωρο μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα στον τελικό του ισπανικού Super Cup με 3-2, η διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης απέλυσε τον Τσάμπι Αλόνσο.
Η απόφαση προέκυψε ξαφνικά, καθώς ακόμη και λίγες ώρες νωρίτερα τα ισπανικά Μέσα ανέφεραν πως η διοίκηση σκόπευε να δώσει χρόνο στον Αλόνσο, θεωρώντας ότι το πρότζεκτ του απαιτούσε σταθερότητα και υπομονή. Πολλοί αναλυτές επισήμαιναν επίσης ότι η Ρεάλ έβλεπε στον Βάσκο προπονητή έναν άνθρωπο ικανό να δημιουργήσει μια νέα εποχή στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».
Ωστόσο, η ήττα στον τελικό και η συνολική εικόνα της ομάδας φαίνεται πως άλλαξαν τα δεδομένα. Μέσω επίσημης ανακοίνωσης, ο σύλλογος γνωστοποίησε ότι η λύση της συνεργασίας έγινε με κοινή συμφωνία, ευχαριστώντας τον Αλόνσο για τη συνεισφορά του και τονίζοντας ότι θα παραμείνει για πάντα μια από τις κορυφαίες μορφές της Ρεάλ Μαδρίτης.
Υπηρεσιακός προπονητής στη «Βασίλισσα» αναλαμβάνει ο Άλβαρο Αρμπελόα, ο οποίος μέχρι τώρα καθοδηγούσε τη δεύτερη ομάδα της.
Η ανακοίνωση της Ρεάλ Μαδρίτης
«Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοινώνει ότι, κατόπιν αμοιβαίας συμφωνίας μεταξύ του συλλόγου και του Τσάμπι Αλόνσο, αποφασίστηκε να τερματιστεί η θητεία του ως προπονητής της πρώτης ομάδας.
Ο Τσάμπι Αλόνσο θα έχει πάντα την αγάπη και τον θαυμασμό όλων των φίλων της Μαδρίτης, καθώς είναι θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης και έχει πάντα εκπροσωπήσει τις αξίες του συλλόγου μας. Η Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι πάντα το σπίτι του.
Ο σύλλογός μας ευχαριστεί τον Τσάμπι Αλόνσο και ολόκληρη την τεχνική του ομάδα για τη δουλειά και την αφοσίωσή τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και τους εύχεται καλή επιτυχία στο νέο στάδιο της ζωής τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση των Μερένγκες.


