Αθλητισμός

Επιστολή Μαρινάκη για τις εκλογές στη Super League: «Προτείνω πρόσωπα κοινής αποδοχής για τη Λίγκα»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατέθεσε νέα πρόταση με εναλλακτικές υποψηφιότητες στη Super League, με την επιστολή να κοινοποιείται και στον Θόδωρο Θεοδωρίδη.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσιάζει το νέο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης με επιστολή του στη Super League ενόψει των τρίτων διαδοχικών εκλογών την Τετάρτη (15/07), προτείνει τρία πρόσωπα κοινής αποδοχής για την προεδρία και τονίζει ότι δεν συμφωνεί με την υποψηφιότητα Αλαφούζου.

Σε νέο αδιέξοδο οδηγήθηκαν οι εκλογές της Super League καθώς, την Τρίτη (14/7), ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Βαγγέλης Μαρινάκης ισοψήφησαν ξανά με 7-7 και δεν αναδείχθηκε πρόεδρος.

O κ. Μαρινάκης στην επιστολή  προτείνει τρία πρόσωπα που -όπως αναφέρει- μπορούν να λειτουργήσουν συναινετικά και να εξασφαλίσουν ομαλή διοικητική συνέχεια, την Κατερίνα Κοξένογλου, τον Μηνά Λυσάνδρου και τον Γιώργο Μποροβήλο, σημειώνοντας ότι όλοι έχουν εμπειρία στη διοίκηση της Λίγκας και χαίρουν εκτίμησης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η επιστολή του Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Με γνώμονα το καλό του Ελληνικού Ποδοσφαίρου και για να αποφύγουμε την τοξικότητα που θα επιφέρει μια προσυμφωνημένη και προαποφασισμένη ψήφος της ΕΠΟ που θα αποτελεί θεσμική εκτροπή αλλά και στίγμα για τον Συνεταιρισμό μας, θα ήθελα να προτείνω ως πρόσωπα κοινής αποδοχής για την Προεδρία της Super League, πέραν της Κυρίας Κ. Κοξένογλου (ΠΑΕ Ατρόμητος) τους Κυρίους Μ. Λυσσάνδρου (ΠΑΕ ΑΕΚ) και Γ. Μποροβήλο (ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης). Και τα τρία αυτά πρόσωπα χαίρουν της εκτίμησης του ελληνικού ποδοσφαίρου και τα ενώνει η εμπειρία διοίκησης του Συνεταιρισμού μας αλλά και οι επιτυχίες στις ομάδες τους.

Ο λόγος που δεν συμφωνώ με την υποψηφιότητα του Γιάννη Αλαφούζου δεν είναι προσωπικός αλλά καθαρά τεχνοκρατικός, αφού η εμπλοκή του στη διοίκηση του Παναθηναϊκού έχει αποδειχθεί καταστροφική για την ομάδα του στα χρόνια της παρουσίας του. Δεν θα ήθελα την ίδια τύχη και για τον Συνεταιρισμό.

Μακριά από εγωισμούς και παλιές λογικές πρέπει να βρεθεί ένας αυτόνομος δρόμος για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου μακριά από την τοξικότητα και την εξάρτηση από πολιτικές- κυβερνητικές πιέσεις. Ταυτόχρονα πρέπει να προστατευθεί το όποιο κύρος διαθέτει η ΕΠΟ από ένα διασυρμό που έχει αποφασίσει ήδη να υποστεί ο Πρόεδρός της, μετά από επανειλημμένες πιέσεις του κυρίου Σαββίδη.

Θα ήθελα όλα τα Μέλη του Συνεταιρισμού να σκεφτούν σοβαρά αυτή την πρόταση και όποιος και από τους τρεις αν επιλεγεί από το σώμα θα έχει την πλήρη αποδοχή μου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Σαλμονέλα στη Λαμία: Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην εφοδιαστική αλυσίδα