Λήδα Πιμπλή

Λήδα Πιμπλή

Ένα road trip στην ρημαγμένη από τον πόλεμο Συρία για τρία αδέλφια και τον νεκρό πατέρα τους, καθ’ οδόν προς την τελευταία κατοικία του, αναδεικνύει την φρίκη αλλά και τις κωμικές πλευρές του «συριακού προβλήματος».

Ο πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας μιλάει για το πρώτο βιβλίο του, «Η σπίθα», ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας που θέτει επίκαιρα ερωτήματα για το περιβάλλον, την τεχνολογία και την προσωπική ευθύνη.

Η Νορβηγίδα συγγραφέας των παγκόσμιων bestseller «Η ιστορία των μελισσών» και «Η ιστορία του νερού» μιλάει αποκλειστικά στο iΕidiseis.gr.

Το δεύτερο βιβλίο της σειράς με πρωταγωνιστές την Κολόμπα Καζέλλι και τον Ντάντε Τόρρες, που εγκαινιάστηκε με το «Σκότωσε τον πατέρα», είναι ένα σκοτεινό ψυχολογικό θρίλερ με ψήγματα συνωμοσιολογίας.

Το τρίτο μυθιστόρημα του σαρανταπεντάχρονου συγγραφέα που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός είναι το ματωμένο παραμύθι του Ελ Σαλβαδόρ του 20ου αιώνα μέσα από το πρίσμα του μαγικού ρεαλισμού.

Ο Δημήτρης Σωτάκης, συγγραφέας των βιβλίων «Ιστορία ενός σούπερ μάρκετ», «Ο Μεγάλος Υπηρέτης» και πολλών άλλων μίλησε στο ieidiseis για το αποτύπωμα της καραντίνας στην δημιουργική διαδικασία, τη φύση της επιθυμίας και την αξιοπρέπεια που σώζει ζωές.

Οι παραστάσεις που θα ανέβουν στην Αθήνα και στην περιφέρεια αυτό το καλοκαίρι. 

Το πρώτο μυθιστόρημα της αγγλο-παλαιστίνιας συγγραφέως είναι ένα επικό ταξίδι σε αναζήτηση προσωπικής και εθνικής ταυτότητας, με φόντο τις συγκρούσεις του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, την ήττα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και την Διακήρυξη του Μπάλφουρ.

Ο Βαγγέλης Νάκης και η ομάδα του δημιούργησαν τη μικρού μήκους ταινία «Ρόδα είναι και γυρίζει» για τις δυσκολίες αλλά και τα όνειρα ενός ανθρώπου με κινητικά προβλήματα.

Με ποσοστό πληρότητας 70%, αυξημένες αποστάσεις ανάμεσα στις σειρές των καθισμάτων και χωρίς διάλειμμα θα λειτουργήσουν τα θερινά σινεμά το επόμενο διάστημα.

Σελίδα 1 από 4

NEWSROOM

Όλες οι Ειδήσεις

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΘΕΤΙΚΑ ΝΕΑ