Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Έρευνες στα σπίτια των εμπλεκομένων από την αστυνομία

Έρευνα στα σπίτια των εμπλεκομένων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη διενεργεί η αστυνομία στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.
Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Έρευνες στα σπίτια των εμπλεκομένων από την αστυνομία

19:12 - 20/01/2022
Τελευταία ενημέρωση: 19:48 - 20/01/2022

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία ξεκίνησε έρευνες στα σπίτια των εμπλεκομένων, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Όλοι τους βρίσκονταν στη Θεσσαλονίκη τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς και διέμεναν στο ξενοδοχείο όπου έλαβε χώρα ο βιασμός, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η 24χρονη κοπέλα.

Υπενθυμίζεται, ότι οι τέσσερις εμπλεκόμενοι καλούνται εκτάκτως από την εισαγγελία Θεσσαλονίκης να καταθέσουν ανωμοτί, ως ύποπτοι για τον ομαδικό βιασμό της νεαρής στο πάρτι.

Νωρίτερα σήμερα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε εισαγγελική έρευνα για τις καταθέσεις που έδωσαν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση και διέρρευσαν στον Τύπο. Πρόκειται για όλες τις καταθέσεις που έδωσαν στην αστυνομία και δημοσιεύτηκαν αυτούσιες με φωτογραφίες των σχετικών εγγράφων, που ελήφθησαν στο Α.Τ. Λευκού Πύργου. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας η κατάθεση της 24χρονης στην ανακρίτρια και η απολογία του 27χρονου κατηγορουμένου.

Σημειώνεται, πως στις καταθέσεις τους, ο 27χρονος που συνελήφθη κατηγορούμενος για τον βιασμό, ο αδερφός του κι ένας φίλος του, παρουσιάζουν μια εκ διαμέτρου αντίθετη εκδοχή των όσων συνέβησαν.

Την Παρασκευή αναμένεται στο μεταξύ και νέα κατάθεση της Γεωργίας Μπίκα, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων από το δείγμα που έχει αποσταλεί στην Ελβετία, σε εξειδικευμένο εργαστήριο.

Κύκλωμα με διεθνή «πλοκάμια»

Την ίδια ώρα, η υπόθεση ανοίγει ακόμα περισσότερο με έρευνες για διεθνές κύκλωμα πίσω από την υπόθεση να διεξάγονται και στην Κύπρο.

Ο δικηγόρος κ. Νίκος Διαλυνάς ως προς αυτό το σκέλος είπε πως η καταγγελία έγινε στην Αθήνα, διαβιβάστηκε στον βουλευτή του ΑΚΕΛ Χρ. Χριστοφίδη ο οποίος με επιστολή του στον Αρχηγό της κυπριακής Αστυνομίας αναφέρθηκε στην ύπαρξη παρομοίου κυκλώματος με την Ελλάδα στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη συμμετοχή Κυπρίων στο επίμαχο «πάρτι», αλλά και νεαρών γυναικών οι οποίες είχαν έρθει από την Κύπρο.

Χθες, ο κ. Διαλυνάς είχε αποκαλύψει πως το κύκλωμα μαστροπείας που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη, ξεφεύγει από τα τοπικά σύνορα και ότι «είναι πολύ οργανωμένο και πολύ σοβαρό, πλησιάζει σε άλλες χώρες».

Ξεδιπλώνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση, ο κ. Διαλυνάς τόνιζε ότι «δεν έχει να κάνει μόνο με μαστροπεία, αλλά και με διακίνηση ναρκωτικών. Δεν είναι μόνο δύο "τοπικοί παράγοντες" που οργανώνουν κάποια πάρτι και φωνάζουν κοπέλες. Τα στόματα άρχισαν να ανοίγουν. Εχθές απευθύνθηκε σε εμένα άνθρωπος που μου έδωσε κάποιες σημαντικές πληροφορίες που θα τις μεταφέρω στον εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης».

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων