Ελλάδα

Παγετός και θερμοκρασίες υπό το μηδέν σήμερα – Κίνδυνος για τις μετακινήσεις

Ισχυρό παγετό αφήνει πίσω της η κακοκαιρία  Ελπίς που έπληξε τη χώρα τις τελευταίες ημέρες. Μεγάλη προσοχή απαιτείται σήμερα στις μετακινήσεις. Σε αργία Αττική, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη, Εύβοια και Βοιωτία. 

Σε ύφεση είναι η κακοκαιρία «Ελπίς» που έθαψε στο χιόνι από την Δευτέρα την Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια, τις Σποράδες και τις Κυκλάδες.  Σήμερα Τετάρτη 26 Ιανουαρίου τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο, στις Κυκλάδες και κυρίως στην Κρήτη.

Σύμφωνα όμως με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο πλέον οι κάτοικοι των περιοχών που χιόνισε είναι αντιμέτωποι με τον παγετό. «Επικρατεί ισχυρή παγωνιά, ισχυρός παγετός, καθώς η θερμοκρασία έχει κατρακυλήσει πολύ χαμηλά»  είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ορεινό Μαυρολιθάρι Φωκίδας το θερμόμετρο νωρίς το πρωί έδειχνε -18 βαθμούς Κελσίου.

Αναφορικά με την Αθήνα το πρωί η θερμοκρασία ήταν κοντά στους μηδέν βαθμούς ενώ αργά το μεσημέρι δεν θα ξεπεράσει σήμερα τους 5 με 6 βαθμούς Κελσίου και την Πέμπτη τους 10 με 11 βαθμούς. 

Κατά τον ίδιο τα χιόνια ,λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας και σε συνδυασμό με τα μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, θα αρχίσουν να λιώνουν αλλά πολύ αργά. Έτσι, λοιπόν χρειάζεται προσοχή σε όσους μετακινηθούν είτε πεζή στα πεζοδρόμια, είτε με τα αυτοκίνητα στους δρόμους. «Χρειάζεται πολύ προσοχή, ο κόσμος να περιορίσει τις μετακινήσεις του» είπε.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 2 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι 4-5 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

 Προσοχή στις μετακινήσεις

Μετεωρολόγοι και λοιποί επιστήμονες απευθύνουν έκκληση προς το κοινό να δείχνει τη μέγιστη δυνατή προσοχή κατά τις μετακινήσεις και, ει δυνατόν, να τις αναβάλλει για τουλάχιστον μία ημέρα.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Επίδομα θέρμανσης: Δεύτερη ευκαιρία στους δικαιούχους - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Θεσσαλονίκη: Ατύχημα με λεωφορείο του ΟΑΣΘ και ταξί - Ένας τραυματίας
Chevron Right