Ελλάδα

Συνταγή για χαλβά της τελευταίας στιγμής – Έτοιμος σε 15 λεπτά

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για παραδοσιακό χαλβά σιμιγδαλένιο, από τον Πέτρο Συρίγο.

Μια εύκολη συνταγή για λαχταριστό χαλβά σιμιγδαλένιο μας παρουσιάζει ο γνωστός σεφ, Πέτρος Συρίγος, ο οποίος υπόσχεται ότι μπορούμε να έχουμε έτοιμο το παραδοσιακό αυτό γλύκισμα της Σαρακοστής σε μόλις 15 λεπτά.

Πρόκειται για μια απλή συνταγή, χωρίς εξεζητημένα υλικά, η οποία απαιτεί μονάχα να έχουμε την προσοχή μας και να βρισκόμαστε πάνω από την κατσαρόλα. 

Η εύκολη συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο

Πρώτα θα πρέπει να φτιάξουμε το σιρόπι μας και έπειτα θα ξεκινήσουμε με το χαλβά.

Χαλβάς σιμιγδαλένιος: Υλικά – Για το χαλβά

  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό

Χαλβάς σιμιγδαλένιος: Υλικά – Για το σιρόπι:

  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • χυμό από 3 μεγάλα πορτοκάλια
  • 2 κ.σ κουκουνάρι

Χαλβάς σιμιγδαλένιος: Εκτέλεση – Για το σιρόπι

  • Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό την κανέλα σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε, σε δυνατή φωτιά, όταν θα ξεκινήσει να κοχλάζει βράζουμε για 10 λεπτά.
  • Κατεβάζουμε από την φωτιά το σιρόπι και προσθέτουμε τον χυμό από τα πορτοκάλια και το ξύσμα πορτοκαλιού
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει

Χαλβάς σιμιγδαλένιος: Εκτέλεση – Για το χαλβά

  • Σοτάρουμε το σιμιγδάλι στο ηλιέλαιο σε χαμηλή φωτιά και μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα
  • Προσθέτουμε το κουκουνάρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό
  • Ρίχνουμε με μεγάλη προσοχή το κρύο σιρόπι στο σοταρισμένο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
  • Το βάζουμε σε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στο κέντρο και όταν κρυώσει το αναποδογυρίζουμε σε μια στρογγυλή πιατέλα και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
  • Αν θέλουμε το γαρνίρουμε με ζαχαρωμένες φλούδες από πορτοκάλι και λίγο καβουρδισμένο κουκουνάρι για τον χαλβά σιμιγδαλένιο!

Για τις ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού δείτε τα υλικά παρακάτω:

  • 2 μεγάλα πορτοκάλια
  • 1 ½ κούπα ζάχαρη
  • 1 ½ κούπα νερό
  • 1 κούπα ζάχαρη για το πασπάλισμα των λωρίδων πορτοκαλιού

Ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού – Εκτέλεση:

  • Βγάζουμε την φλούδα από τα πορτοκάλια και την κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες
  • Βάζουμε ένα κατσαρόλι με νερό και βράζουμε τις λωρίδες πορτοκαλιού για 3 φόρες αλλάζοντας το νερό κάθε φορά (αυτό το κάνουμε για να ξεπικρίσει το πορτοκάλι)
  • Σε ένα άλλο κατσαρόλι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε τις φλούδες του πορτοκαλιού μέχρι το σιρόπι να δέσει καλά
  • Με μια τσιμπίδα βάζουμε τις καραμελωμένες φλούδες μέσα σε αρκετή ζάχαρη και τις καλύπτουμε ολοκληρωτικά με ζάχαρη που θα κολλήσει επάνω της
  • Μεταφέρουμε τις φλούδες σε μια λαδόκολλα και τις αφήνουμε για αρκετή ώρα μέχρι να στεγνώσουν

Δείτε το βίντεο με τη συνταγή για το χαλβά σιμιγδαλένιο, βήμα – βήμα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ποια μαγαζιά είναι ανοιχτά Καθαρά Δευτέρα - Τι ισχύει με σούπερ μάρκετ
Market Pass: Τα 2 πιο συχνά λάθη στην αίτηση και πώς διορθώνονται
Chevron Right