Ελλάδα

Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης: Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση καθηγητή σε μαθήτριες

Μια νέα υπόθεση καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση έρχεται στο φως. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει στα χέρια της φάκελο με τέσσερις καταγγελίες κατά καθηγητή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.  «Έκανα χρόνια ψυχοθεραπεία» λέει μεταξύ άλλων μια από τις καταγγέλλουσες.

Ερωτικές σχέσεις με ανήλικες μαθήτριες, οι οποίες καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση, φέρεται να διατηρούσε ένας καθηγητής στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Τέσσερις κοπέλες έχουν καταγγείλει τον συγκεκριμένο καθηγητή σε βάθος 12ετίας, ενώ η υπόθεση βρίσκεται πλέον στη Δικαιοσύνη. Η μια από τις κοπέλες που φέρεται ν’ αποπλανήθηκε από τον συγκεκριμένο καθηγητή είναι ακόμα ανήλικη.

Η πρωινή εκπομπή του ΜEGA φιλοξένησε μια από τις καταγγέλλουσες.

«Ήμουν 15 όταν συνέβη το περιστατικό κατά τη διάρκεια της φοίτησης μου στο κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Με φλέρταρε έντονα, με πολιορκούσε. Κατάφερε να συνάψει σχέση μαζί μου. Όλο αυτό διήρκησε ένα χρόνο. Και έληξε η σχέση γιατί μου ζητούσε επίμονα να ολοκληρώσουμε τις σχέσεις μας. Εγώ δεν ενέδωσα ποτέ ούτε υπέκυψα σε ερωτικές απαιτήσεις. Έκανα πέντε χρόνια ψυχοθεραπείας και με αφορμή το κίνημα #metoo βρήκα το θάρρος για να μιλήσω και να προστατέψω και τις άλλες κοπέλες» τόνισε η κοπέλα, η οποία με δυσκολία κατάφερε να συγκρατήσει τους λυγμούς της.

Σύμφωνα με την ίδια, όταν πρότεινε στον καθηγητή να χωρίσουν, εκείνος την έβρισε και της δημιούργησε πολύ μεγάλη ένταση.

Στη συνέχεια η κοπέλα αναγκάστηκε να σταματήσει τα μαθήματα στο ωδείο.

«Μολονότι τέθηκε υπόψη της διοίκησης του Ωδείου η υπόθεση από τον Μάρτιο, υπάρχει μια διαδικασία έρευνας – διερεύνησης πολύ adhoc. Όχι ΕΔΕ ή πειθαρχική διαδικασία. Επιδιώκουν να λήξει η σύμβασή του και να γίνει η επαναπρόσληψή του» εκτίμησε ο δικηγόρος ενός των θυμάτων, Κωνσταντίνος Μορτόπουλος,

Υπογραμμίζεται ότι ακόμα και σήμερα, ο καθηγητής διδάσκει στο ωδείο.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Γλυκά Νερά: Ραγδαίες εξελίξεις λίγο πριν την απολογία του καθ' ομολογία δολοφόνου
Η εκτίμηση Βατόπουλου για το 2022 και τον κορονοϊό
Chevron Right