Ελλάδα

«Έμφραγμα» στο Ελ. Βενιζέλος και σε περιφερειακά αεροδρόμια – «Λευκή απεργία» των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Οι πτήσεις από το Ελ. Βενιζέλος αναχωρούν με καθυστέρηση από μισή έως και 2 ώρες. 

Από πολύς νωρίς το πρωί της Παρασκευής 27/09 το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ελλάδας, το Ελευθέριος Βενιζέλος, βρίσκεται σε καθεστώς «go slow», με δεκάδες πτήσεις να παρουσιάζουν μεγάλες καθυστερήσεις. Παρόμοια σκηνικό καταγράφεται και στα περιφερειακά αεροδρόμια.

Βλέποντας τον πίνακα αναχωρήσεων και αφίξεων του Ελ. Βενιζέλου από τις 8 το πρωί έως και τις 12:00, οι πτήσεις αναχωρούν με καθυστέρηση έως και 2 ώρες, τόσο οι διεθνείς όσο και του εσωτερικού.

apergia2 6a7b2

Η πρωινή πτήση προς τη Σάμο με προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης στις 11, έφυγε τελικά στις 11.49 το πρωί.

apergia3 51f9b

apergia2 6a7b2

Αιτία για τις καθυστερήσεις και τις ματαιώσεις είναι η «λευκή απεργία», την οποία ανακοίνωσαν αιφνιδιαστικά, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Οι ελεγεκτές αποφάσισαν χθες το βράδυ, να εξυπηρετούν λιγότερες πτήσεις, δηλαδή η διαχείριση εναέριας κυκλοφορίας να γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς, για να ασκήσουν πίεση προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) με στόχο την ικανοποίηση εργασιακών αιτημάτων τους.

Το Ελ. Βενιζέλος, εξυπηρετεί ανά ώρα 44 οι κινήσεις αεροσκαφών ανά ώρα (22 αφίξεις και 22 αναχωρήσεις). 

Μέχει τις 12 το πρωί 99 πτήσειςστο «Ελευθέριος Βενιζέλος» εμφανίζουν καθυστέρηση, ενώ τέσσερις έχουν ακυρωθεί.

Αντίστοιχα, η μέση καθυστέρηση τοποθετείται σε 33 λεπτά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Αμερικανική έρευνα συμβουλεύει πώς μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα οι εργαζόμενοι
Πάτρα: Νέα περιστατικά ανήλικης βίας - Συνελήφθησαν 13χρονη και 15χρονη, δικογραφία σε βάρος 17χρονης
Chevron Right