Καιρός: Έντονα φαινόμενα ως την παραμονή Χριστουγέννων - Πότε υποχωρούν

Καιρός: Επιμένουν οι βροχοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι έως και την παραμονή των Χριστουγέννων - Οι προγνώσεις από ΕΜΥ και meteo.gr
Ουράνιο τόξο πάνω από τη πόλη του Ναυπλίου μετά τη καταιγίδα χθες, Κυριακή
Ουράνιο τόξο πάνω από τη πόλη του Ναυπλίου μετά τη καταιγίδα χθες, Κυριακή ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
iEidiseis

iEidiseis

19:36 - 23/12/2019

Θα επιμείνει η κακοκαιρία έως και την παραμονή των Χριστουγέννων, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα όμως με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τα Χριστούγεννα θα επικρατήσει σε όλη σχεδόν τη χώρα βελτιωμένος καιρός, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση.

Οι τοπικά έντονες βροχοπτώσεις και οι σποραδικές καταιγίδες που εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας και επικεντρώνονται στα νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας, αναμένεται βαθμιαία να επεκταθούν σχεδόν στο σύνολο της Δυτικής Ελλάδας, στις Κυκλάδες, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι έντονα, θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τα δυτικά και νότια ηπειρωτικά έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα θα επιμείνουν έως και τις βραδινές ώρες της Τρίτης.

Παράλληλα, πολύ ενισχυμένοι άνεμοι εντάσεων έως οκτώ μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη, ενώ σε περιοχές της Κρήτης και ιδιαίτερα στο Δυτικό Λιβυκό Πέλαγος οι εντάσεις των δυτικών ανέμων θα φτάσουν τοπικά τα εννέα έως δέκα μποφόρ.

Αναλυτικά το Δελτίο καιρού του meteo για την Τρίτη 24/12

Βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη και πτώση της θερμοκρασίας. Πιο αναλυτικά:

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα και θυελλώδεις βορειοδυτικούς ανέμους με εντάσεις που τοπικά θα φτάνουν τα 9 μποφόρ, περιμένουμε την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019. Μέχρι νωρίς το πρωί βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τοπικά στα δυτικά και νότια, συνοδευόμενες από παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 9 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 2 έως 12 στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 14 βαθμούς στην Ήπειρο και την Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 15 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 8 έως 15 στα νησιά του Ιονίου και από 9 έως 16 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 6 με 7 μποφόρ και κατά τόπους 8 έως 9 μποφόρ, με προοδευτική μικρή εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Καλό και διαυγή καιρό με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 7 μποφόρ και τοπικά στο Θερμαϊκό έως 8 μποφόρ.

Η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Την Τρίτη 24-12-2019

Στην ανατολική και τη νότια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά και στα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Τα Χριστούγεννα, Τετάρτη 25-12-2019

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στα ανατολικά.

Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Την Πέμπτη 26-12-2019

Στα ανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο και 5 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία στα ανατολικά θα σημειώσει μικρή πτώση.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Την Παρασκευή 27-12-2019

Αρχικά τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές στα ανατολικά .

Από το μεσημέρι στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν στα δυτικά τοπικές βροχές, τη νύχτα στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Το Σάββατο 28-12-2019

Νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια και χιόνια στα ορεινά και πιθανόν σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια.

Βαθμιαία και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία από τα δυτικά σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια. Στα βόρεια βαθμιαία θα σημειώσει πτώση.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες και βραδινές ώρες.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων